NUNUK RAGANG, SABAH MALAYSIA ( RED BANYAN TREE )
Sokonglah laman web tempatan Sabah dengan cara mendaftar dan melibatkan diri dalam perbincangan forum Nunuk Ragang ini. Kalau bukan anda siapa lagi yang akan menyokong generasi kini? Bersama kita membina negeri Sabah yang maju dan makmur melalui perbincangan yang positif dan mudah-mudahan mampu meningkatkan minda generasi kini dan akan datang. Admin Nunuk Ragang

Kami adalah komuniti laman web yang prihatin terhadap perkembangan dan pembangunan minda rakyat Sabah secara positif demi generasi kini dan akan datang.


You are not connected. Please login or register

Bukarak datang ni.....

View previous topic View next topic Go down  Message [Page 1 of 1]

1 Bukarak datang ni..... on Sun Oct 12, 2008 11:01 am

Bukarak


New NR Members
New NR Members
....salam semua......
Seronoknya macam saya berada di bawah pokok nunuk tapi tidak aragang.... Razz

Nama / Nickname: Just call me Bukarak...memang bising ni klu mo petang2...
Asal: Tambunan
Bagaimana mengetahui NUNUK RAGANG?: Dari Mr. borneo
Kepakaran: Lihat dulu baru tau....
Pekerjaan:
banyaaak

View user profile

2 Re: Bukarak datang ni..... on Sun Oct 12, 2008 9:22 pm

Borneo


NunukRagang Moderators
NunukRagang Moderators
Hahaha...akhirnya datang juga yang dinanti-nantikan di bawah pokok Nunuk Ragang ni. Mayangsariiiiiiiiiiii!!!! Ni, mr Bukarak datang ni.

Selamat datang dan selamat berkongsi, pendapat, ilmu, kepakaran dan lain-lain dengan kami di sini bawah pokok Nunuk Ragang mr Bukarak.

Seronoknya macam saya berada di bawah pokok nunuk tapi tidak aragang.... Razz

Apa khabar mr Bukarak? Saya memang bercadang mahu letak gambar pokok Nunuk Ragang beserta gambar orang pakaian tradisional KDM di bawahnya dan backgroundnya Gunung Kinabalu tetapi belum sempat buat. Kalau mr Bukarak dapat rekacipta dan post di sini akan dijadikan header NRF ni. Macam mana?

memang bising ni klu mo petang2


Hehehe...baguslah tu kalau bising-bising bertambah meriah di NRF ini. Itulah yang kita semua tunggu-tunggu kehadiran mr Bukarak.


_________________
Atagak Boros Atagak Kalansanan
View user profile

3 Re: Bukarak datang ni..... on Sun Oct 12, 2008 11:06 pm

sogokualalumpur


New NR Members
New NR Members
Selamat datang Bukarak.

View user profile

4 Re: Bukarak datang ni..... on Mon Oct 13, 2008 3:12 pm

Admin


Admin
Admin
Welcome to the club Bukarak. Enjoy your stay here.

View user profile http://nunukragang.forumotion.net

5 Re: Bukarak datang ni..... on Mon Oct 13, 2008 11:36 pm

mayangsari


New NR Members
New NR Members
Hahaha...akhirnya datang juga yang dinanti-nantikan di bawah pokok
Nunuk Ragang ni. Mayangsariiiiiiiiiiii!!!! Ni, mr Bukarak datang ni.
Apaaa?? Bro bukarak dah datang...?yeahhh..
Bro Bukarak...selalu selalu lah lawat kami di sini arr..
belum ada jodoh sa mo join kamurang kawan2 lama saannnnnaaaaaa....
tapi walau apa pun, sa gumbira bro sudi join sini...
..naah..poco poco kita sama tuan borneo...ewahhh ewahh..buleh putung...

View user profile http://jiwang.la/ratu17

6 Re: Bukarak datang ni..... on Tue Oct 14, 2008 12:55 am

Borneo


NunukRagang Moderators
NunukRagang Moderators
mayangsari wrote:
Hahaha...akhirnya datang juga yang dinanti-nantikan di bawah pokok
Nunuk Ragang ni. Mayangsariiiiiiiiiiii!!!! Ni, mr Bukarak datang ni.
Apaaa?? Bro bukarak dah datang...?yeahhh..
Bro Bukarak...selalu selalu lah lawat kami di sini arr..
belum ada jodoh sa mo join kamurang kawan2 lama saannnnnaaaaaa....
tapi walau apa pun, sa gumbira bro sudi join sini...
..naah..poco poco kita sama tuan borneo...ewahhh ewahh..buleh putung...


Ya, mari kita meriahkan NRF ini dengan idea-idea dan ilmu yang ada supaya dapat kita semua menambahkan pengetahuan untuk generasi kita juga adanya. Memang pada masa ini keahlian adalah sedikit tetapi kita harap masa akan datang akan bertambah ahli kita sesuai dengan matlamat kita untuk mengekalkan identiti kita semua. Eeeewahhh...potong potong cheers


_________________
Atagak Boros Atagak Kalansanan
View user profile

7 Re: Bukarak datang ni..... on Tue Oct 14, 2008 8:17 am

Bukarak


New NR Members
New NR Members
Miagal pon ih lamin sondiri.......Seronok pla tingu korang punya warm welcome... Smile ... tapi buat ni kadang2 jah dapat online ni...internet connection teruk...apa lagi klu dah mo tengahari.... d rumah pun tdk dapt online, adsl modem terbakar ..he..he... nanti turun kk bru beli...he..he..he......

View user profile

8 Re: Bukarak datang ni..... on Tue Oct 14, 2008 1:52 pm

mayangsari


New NR Members
New NR Members
Seronok pla tingu korang punya warm welcome.
Bagus la kalau bro bukarak seronok...


internet connection teruk...apa lagi klu dah mo tengahari.... d rumah
pun tdk dapt online, adsl modem terbakar ..he..he... nanti turun kk bru
beli...he..he..he......
...alalah..

memang teruk..hehehe..bah, hujung minggu ni turun lar bro..sa nda sabar nie mo minta tunjuk ajar dari bro...
( sa ingat lagi sa minta tulung ajar tu cara mo kasi kecik gambar...smpai sekarang sa masih guna tu sofware..blawan lawan bah kami ni sama si DoubleHH pasal sofware ni..nda juga mo kalah...kalau dari segi technician dia sampin la ..tpi certain things , dia kalah sama sa...hehehehe...)

View user profile http://jiwang.la/ratu17

9 Re: Bukarak datang ni..... on Tue Oct 14, 2008 3:58 pm

walaitokou


NunukRagang Moderators
NunukRagang Moderators
Bukarak wrote:Miagal pon ih lamin sondiri.......Seronok pla tingu korang punya warm welcome... Smile ... tapi buat ni kadang2 jah dapat online ni...internet connection teruk...apa lagi klu dah mo tengahari.... d rumah pun tdk dapt online, adsl modem terbakar ..he..he... nanti turun kk bru beli...he..he..he......
,
Saya pun mahu ucap selamat datang sama tompinai Bukarak.

Ini mesti Bukarak kuat pakai internet ni sampai terbakar adsl modem. Tiapa bah, pigi saja di Tingkat 3 Karamunsing, pigi kedai yang baru buka dan promosi barang diurang mesti murah diurang jual tu. Tapi, jauh pula Tambunan tu kan.

View user profile http://sabah.forumotion.com/

10 Re: Bukarak datang ni..... on Tue Oct 14, 2008 9:57 pm

Borneo


NunukRagang Moderators
NunukRagang Moderators
walaitokou wrote:
Bukarak wrote:Miagal pon ih lamin sondiri.......Seronok pla tingu korang punya warm welcome... Smile ... tapi buat ni kadang2 jah dapat online ni...internet connection teruk...apa lagi klu dah mo tengahari.... d rumah pun tdk dapt online, adsl modem terbakar ..he..he... nanti turun kk bru beli...he..he..he......
,
Saya pun mahu ucap selamat datang sama tompinai Bukarak.

Ini mesti Bukarak kuat pakai internet ni sampai terbakar adsl modem. Tiapa bah, pigi saja di Tingkat 3 Karamunsing, pigi kedai yang baru buka dan promosi barang diurang mesti murah diurang jual tu. Tapi, jauh pula Tambunan tu kan.

Hehehe...macam mana boleh terbakar adsl tu tuan B? Apa-apa pun, kita sekarang bernasib baik kerana harga barangan komputer di kawasan KK semakin berbaloi berbanding satu ketika dulu yang tersangat mahal. Bah, kalau sudah beli modem baru, selalulah singgah sini bawah pokok Nunuk Ragang kio.


_________________
Atagak Boros Atagak Kalansanan
View user profile

11 Re: Bukarak datang ni..... on Wed Oct 15, 2008 12:43 pm

Bukarak


New NR Members
New NR Members
Aduuussss...saya masih lagi dalam proses explore NRF ni.... sabar kio.... memang meriah ni nanti.... adsl modem terbakar?...he..he... mgkn terlalu panas sebab selepas guna pun masih lagi on walaupun tdk online termasuk pc dah shutdown..... Razz .. DoubleH ada join ke NRF ni...apa nickname?

View user profile

12 Re: Bukarak datang ni..... on Wed Oct 15, 2008 1:57 pm

Borneo


NunukRagang Moderators
NunukRagang Moderators
Oh ya kan, memang modem tu boleh panas kalau on 24 jam. Oh ya, saya belum nampak lagi DoubleH register sini. Kalau ada memang bertambah meriah lagi laman ini dengan perkongsian ilmu yang ada pada kawan kita yang pakar tu. Harap kawan kita DH dapat segera join kita di sini.


_________________
Atagak Boros Atagak Kalansanan
View user profile

13 Re: Bukarak datang ni..... Today at 9:44 pm

Sponsored content


View previous topic View next topic Back to top  Message [Page 1 of 1]

Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum