NUNUK RAGANG, SABAH MALAYSIA ( RED BANYAN TREE )
Sokonglah laman web tempatan Sabah dengan cara mendaftar dan melibatkan diri dalam perbincangan forum Nunuk Ragang ini. Kalau bukan anda siapa lagi yang akan menyokong generasi kini? Bersama kita membina negeri Sabah yang maju dan makmur melalui perbincangan yang positif dan mudah-mudahan mampu meningkatkan minda generasi kini dan akan datang. Admin Nunuk Ragang

Kami adalah komuniti laman web yang prihatin terhadap perkembangan dan pembangunan minda rakyat Sabah secara positif demi generasi kini dan akan datang.


You are not connected. Please login or register

Website builder, try this Blue Voda...

View previous topic View next topic Go down  Message [Page 1 of 1]

1 Website builder, try this Blue Voda... on Sat Nov 08, 2008 2:18 pm

Borneo


NunukRagang Moderators
NunukRagang Moderators
To all website builder, try this Blue Voda to build your website as simple as you can:

http://www.bluevoda.net/


Cheers!


_________________
Atagak Boros Atagak Kalansanan
View user profile

2 Re: Website builder, try this Blue Voda... on Sun Jan 04, 2009 3:33 pm

frOst_und3rgrOuNd


New NR Members
New NR Members
sa suda try pakai ni bluevoda ni ..

Kebaikan :
senang butul mo pakai...
drag & drop ja .....
nampak user friendly
& more. ....

problem
Bila korang suda mo publish your work .. nah timbul suda masalahnya .... terutamanya LINK ...... ish2 sodihnya .....

View user profile http://www.sabahforumer.com

3 Re: Website builder, try this Blue Voda... on Mon Jan 05, 2009 12:59 am

Borneo


NunukRagang Moderators
NunukRagang Moderators
Betukah begitu frost? Saya ada download benda ni tetapi masih medalaminya lagi.


_________________
Atagak Boros Atagak Kalansanan
View user profile

4 Re: Website builder, try this Blue Voda... on Mon Jan 05, 2009 8:35 am

frOst_und3rgrOuNd


New NR Members
New NR Members
dulu sa bikin satu website tuk jabatan sa ... sa pikir2 mo try juga pakai bluevoda ni sebab very easy bah .. sekali sa mo publish ... pastu suda sa kasi upload di server .. nah tunggang langgang bah .. tp klu ko ada server sendiri , mungkin ko atur link ko awal2 .... ini bluevoda bukan macam itu impression web (frontpage) .. automatic kana link .... anyway , you can try first ... sinang ja pakai bluevoda tu malahan banyak fungsi built-in yg tersedia .. lainlah klu frontpage , mo dowload plugin lagi ....

View user profile http://www.sabahforumer.com

5 Re: Website builder, try this Blue Voda... on Thu Jan 15, 2009 12:28 pm

Borneo


NunukRagang Moderators
NunukRagang Moderators
frOst_und3rgrOuNd wrote:dulu sa bikin satu website tuk jabatan sa ... sa pikir2 mo try juga pakai bluevoda ni sebab very easy bah .. sekali sa mo publish ... pastu suda sa kasi upload di server .. nah tunggang langgang bah .. tp klu ko ada server sendiri , mungkin ko atur link ko awal2 .... ini bluevoda bukan macam itu impression web (frontpage) .. automatic kana link .... anyway , you can try first ... sinang ja pakai bluevoda tu malahan banyak fungsi built-in yg tersedia .. lainlah klu frontpage , mo dowload plugin lagi ....

Macam mana boleh jadi begitu frost? Boleh explain sikit pengalaman frost tu? Manalah tahu boleh membantu nanti kalau saya guna benda ni?


_________________
Atagak Boros Atagak Kalansanan
View user profile

6 Re: Website builder, try this Blue Voda... on Wed Mar 04, 2009 1:25 pm

frOst_und3rgrOuNd


New NR Members
New NR Members
kekekekeke ... sa pun mo ambik masa lama mo mendalami ni Bluevoda ni ... yg paling bikin panas time ulu sa berjinak-jinak dgn ni bluevoda dulu ialah bila sa suda abis ja bikin template sa kan, sa mo publish lah, rupa-rupanya ini bluevoda tiada fungsi macam itu frontpage (buli publish tanpa transfer) ..... tepaksalah sa bikin balik guna frontpage (frontpage latest).... silaka betul ... ko musti ada bili hosting dari bluevoda bru ko dapat publish tu template ko ... (rupa-rupanya dalam diam, bluevoda mo cari duit saja) .....

View user profile http://www.sabahforumer.com

7 Re: Website builder, try this Blue Voda... on Mon Mar 09, 2009 9:03 pm

Borneo


NunukRagang Moderators
NunukRagang Moderators
Sori lambat reply tuan frost...

Jadi, maksudnya, selain daripada tu, kita kenalah ada lebih ilmu sedikit untk boleh meneruskan menggunakan bluevoda ni kan. Memang betul seperti yang frost katakan tu iaitu terdapat beberapa laman web yang pada mulanya memberikan sesuatu yang percuma tetapi kemudiannya menawarkan perisian atau kemudahan yang berbayar sama ada dalam bentuk premium, advance dsb. Namun begitu, kita kenalah berhati-hati dalam memilih menggunakan yang mana satu yang boleh memenuhi cita rasa kita kan.


_________________
Atagak Boros Atagak Kalansanan
View user profile

8 Re: Website builder, try this Blue Voda... on Mon Mar 16, 2009 4:30 pm

Bukarak


New NR Members
New NR Members
Menarik pada mula-mula tapi berakhir dengan kekecewaan...hahaha.... tdk apa kita cari yang free habis dari A - Z..... study

View user profile

9 Re: Website builder, try this Blue Voda... on Sun Mar 22, 2009 11:57 am

Borneo


NunukRagang Moderators
NunukRagang Moderators
Bukarak wrote:Menarik pada mula-mula tapi berakhir dengan kekecewaan...hahaha.... tdk apa kita cari yang free habis dari A - Z..... study

Ya bah tuan...anyway, cuba pula kita try test kinam ini web hosting percuma yang si hannie kasi di SabahBorneoForum:

http://www.000webhost.com/

Menarik juga ciri-cirinya:

Ini si hannie cakap di SBF:

"Register now and get it all free:
*** 1500 MB of disk space
*** 100 GB of data transfer
*** PHP, MySQL, Perl, CGI, Ruby support with no restrictions
*** Automated Scripts Installer (20 Popular Scripts)
*** cPanel control panel
*** Website Builder
*** Free POP3 Email Box with Webmail access
*** FTP and Web based File Manager
*** Zend & Curl Enabled
*** IMMEDIATE Activation!
*** Instant Setup!
*** Absolutely no advertising! "


_________________
Atagak Boros Atagak Kalansanan
View user profile

Sponsored content


View previous topic View next topic Back to top  Message [Page 1 of 1]

Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum