NUNUK RAGANG, SABAH MALAYSIA ( RED BANYAN TREE )
Sokonglah laman web tempatan Sabah dengan cara mendaftar dan melibatkan diri dalam perbincangan forum Nunuk Ragang ini. Kalau bukan anda siapa lagi yang akan menyokong generasi kini? Bersama kita membina negeri Sabah yang maju dan makmur melalui perbincangan yang positif dan mudah-mudahan mampu meningkatkan minda generasi kini dan akan datang. Admin Nunuk Ragang

Kami adalah komuniti laman web yang prihatin terhadap perkembangan dan pembangunan minda rakyat Sabah secara positif demi generasi kini dan akan datang.


You are not connected. Please login or register

Di mana kamurang beli hardware pc kamurang?

View previous topic View next topic Go down  Message [Page 1 of 1]

1 Di mana kamurang beli hardware pc kamurang? on Sat Nov 15, 2008 1:30 am

Borneo


NunukRagang Moderators
NunukRagang Moderators
Di mana kamurang beli hardware pc kamurang?

Kalau area KK sudah tentu di Karamunsing menjadi pilihan popular tetapi sekarang ni, pelanggan menghadapi masalah parking. Sudahlah berbayar parking pula terhad dan kebanyakan ruang dijadikan kedai di area kompleks Karamunsing ni.

Bagaimana pula area Keningau, Sandakan, Tawau dan tempat lain di Sabah ni?


_________________
Atagak Boros Atagak Kalansanan
View user profile

Bukarak


New NR Members
New NR Members
Borneo wrote:Di mana kamurang beli hardware pc kamurang?

Kalau area KK sudah tentu di Karamunsing menjadi pilihan popular tetapi sekarang ni, pelanggan menghadapi masalah parking. Sudahlah berbayar parking pula terhad dan kebanyakan ruang dijadikan kedai di area kompleks Karamunsing ni.

Bagaimana pula area Keningau, Sandakan, Tawau dan tempat lain di Sabah ni?
Saya dari Tambunan pun kalau mo cari dan beli hardware pc pun kena turun p kk juga beli...mo harap di keningau...mahal ooohhh.Pernah sekali saya tanya satu kedai di keningau harga sata kabel (utk hardisk)...harga dia bg RM30....sedangkan harga sebenar yg pernah saya beli baru RM10...atau mngkn sekarang lg murah... tongue

View user profile

Borneo


NunukRagang Moderators
NunukRagang Moderators
Bukarak wrote:
Borneo wrote:Di mana kamurang beli hardware pc kamurang?

Kalau area KK sudah tentu di Karamunsing menjadi pilihan popular tetapi sekarang ni, pelanggan menghadapi masalah parking. Sudahlah berbayar parking pula terhad dan kebanyakan ruang dijadikan kedai di area kompleks Karamunsing ni.

Bagaimana pula area Keningau, Sandakan, Tawau dan tempat lain di Sabah ni?
Saya dari Tambunan pun kalau mo cari dan beli hardware pc pun kena turun p kk juga beli...mo harap di keningau...mahal ooohhh.Pernah sekali saya tanya satu kedai di keningau harga sata kabel (utk hardisk)...harga dia bg RM30....sedangkan harga sebenar yg pernah saya beli baru RM10...atau mngkn sekarang lg murah... tongue

Ya kan tompinai...

Memang susah kalau tinggal area jauh daripada Kota Kinabalu ni. Kalau kebetulan pergi KK memang berbaloi untuk beli barangan dan perkakasan pc yang diperlukan. Lagipun, banyak pilihan perkakasan yang terdapat di KK terutama di area Kompleks Karamunsing.Sekarang ni pun kedai pc di KKaramunsing ni berlumba-lumba melariskan barangan mereka dan ada yang didapati menjual dengan harga lebih murah daripada yang lain.

Kita kena hati-hati juga semasa shopping perkakasan di K Karamunsing ni kerana terdapat kedai yang menjual barangan yang terlalu mahal berbanding kedai di sebelah. Sebagai contoh, beberapa bulan lalu saya telah pergi ke Tg 3 kedai berhampiran dengan Boulevard dan harga satu unit IDE cable dijual dengan RM 25 sedangkan di Boulevard hanya RM8 sahaja.

Hehehe...kalau area jauh daripada KK misalnya area tempat tompinai Bukarak ni...kalau harga mahal lebih kurang RM5 mungkin berbaloi kerana kalau kita sengaja pergi ke KK kita kena berbelanja minyak dsb tetapi lainlah halnya kalau kita kebetulan makan angin atau ada urusan di KK kan...hehehe...


_________________
Atagak Boros Atagak Kalansanan
View user profile

frOst_und3rgrOuNd


New NR Members
New NR Members
sebab sa tinggal di tamparuli dan bakarja di kk ... so tempat yg paling bagus tuk cari barang pc ni hanyalah di karamunsing ....

dvd games murah ja sana...
sa pun baru tukar pc baru .... dapat murah2 ja ... terutamanya kadai barangan pc 2nd hand .... sana karamunsing tigkat paling atas tu macam pasar komputer saja bah .. kekekekeke.. banyak betul jual pc ... cam sayur ja sa nampak klu korang bejam2 servay di sana ....

View user profile http://www.sabahforumer.com

Borneo


NunukRagang Moderators
NunukRagang Moderators
Laughing Kamarin dulu saya ada merayau dan mengintai barangan pc di Karamunsing bah. Siuk siuk barangan pc di sana tu. Tapi, yang enda siuk ialah budak tukang jualnya ikut ikut belakang kita bah. Macam tidak selesa kita memilih barangan yang kita mau beli. Laughing


_________________
Atagak Boros Atagak Kalansanan
View user profile

frOst_und3rgrOuNd


New NR Members
New NR Members
butul tu ... macam tu giuk ja ... kekekekekeke ... kin panas ... klu pompuan cantik nda palah ... kekekeke

View user profile http://www.sabahforumer.com

sogokualalumpur


New NR Members
New NR Members
frOst_und3rgrOuNd wrote:butul tu ... macam tu giuk ja ... kekekekekeke ... kin panas ... klu pompuan cantik nda palah ... kekekeke

Ya kan...kalau yang lawa-lawa enda apalah bah kan. Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy

View user profile

sogokualalumpur


New NR Members
New NR Members
Barang di kedai second hand ada yang murah dan ada yang mahal. Bezanya ialah barang second hand ni warrantynya ikut minggu sahaja tetapi yang baru warrantynya dari 1 tahun hingga 2 tahun.

View user profile

Borneo


NunukRagang Moderators
NunukRagang Moderators
sogokualalumpur wrote:Barang di kedai second hand ada yang murah dan ada yang mahal. Bezanya ialah barang second hand ni warrantynya ikut minggu sahaja tetapi yang baru warrantynya dari 1 tahun hingga 2 tahun.

Ya betul tu...terdapat juga barangan terpakai yang dijual, harganya hampir sama dengan yang baru dan kita sebagai pengguna jangan mudah tertipu kerana dalam perkara ini, kita akan rugi mengenai tarikh luput warranty.


_________________
Atagak Boros Atagak Kalansanan
View user profile

Sponsored content


View previous topic View next topic Back to top  Message [Page 1 of 1]

Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum