NUNUK RAGANG, SABAH MALAYSIA ( RED BANYAN TREE )
Sokonglah laman web tempatan Sabah dengan cara mendaftar dan melibatkan diri dalam perbincangan forum Nunuk Ragang ini. Kalau bukan anda siapa lagi yang akan menyokong generasi kini? Bersama kita membina negeri Sabah yang maju dan makmur melalui perbincangan yang positif dan mudah-mudahan mampu meningkatkan minda generasi kini dan akan datang. Admin Nunuk Ragang

Kami adalah komuniti laman web yang prihatin terhadap perkembangan dan pembangunan minda rakyat Sabah secara positif demi generasi kini dan akan datang.


You are not connected. Please login or register

Perkongsian Blog

View previous topic View next topic Go down  Message [Page 1 of 1]

1 Perkongsian Blog on Fri Jun 06, 2008 5:04 pm

Admin


Admin
Admin
Kongsikanlah dengan ahli-ahli Forum Bestari mengenai bagaimana membina blog dalam bahagian ini. Kepada mereka yang ingin memperkenalkan blog mereka dan membincangkan isu-isu blog, anda dialu-alukan dengan syarat tidak menyentuh atau menyinggung hal peribadi orang lain.

View user profile http://nunukragang.forumotion.net

2 Re: Perkongsian Blog on Sun Jun 08, 2008 7:51 pm

shalon6095


New NR Members
New NR Members
bagus juga ni kalau ada yg boleh kasi panduan utk buat blog dan website. ada siapa2 ka yg pandai? Very Happy

View user profile http://www.myhpf.co.uk/apply001.asp?Friend=193370

3 Re: Perkongsian Blog on Fri Jun 13, 2008 3:12 am

Borneo


NunukRagang Moderators
NunukRagang Moderators
shalon6095 wrote:bagus juga ni kalau ada yg boleh kasi panduan utk buat blog dan website. ada siapa2 ka yg pandai? Very Happy

Kita harap si Becky dapat join kita di sini shalon. Pandai bah dia buat blog yang talawa, begitu juga si prost underground dan lain-lain di SBF tu kan. Blog shalon pun saya tengok lawa dan menarik.


_________________
Atagak Boros Atagak Kalansanan
View user profile

4 Re: Perkongsian Blog on Sun Sep 14, 2008 9:07 pm

sogokualalumpur


New NR Members
New NR Members
Saya pun baru belajar buat blog ni. Tolonglah ajarkan ya.

View user profile

5 Re: Perkongsian Blog on Wed Sep 17, 2008 4:25 pm

karasumbang


NunukRagang Moderators
NunukRagang Moderators
Boleh kalau kau sogo. Very Happy


_________________
...jan sirius bah...
View user profile

6 Re: Perkongsian Blog on Sun Oct 05, 2008 4:37 pm

mayangsari


New NR Members
New NR Members
Saya juga sedang membina blog saya. Blog itu lebih kepada blog peribadi dan ianya berbentuk bibliografi saya sendiri..hehehheee..
Saya telah setkan supaya hanya author saja yng boleh mengakses blog tersebut. Saya sedang mengumpul bahan..Saya harap forumer yng lebih berpengalaman dapat membantu saya..setakat ini, semuanya berjalan lancar..harap harap kita dapat kongsi pengalaman membina blog di sini..

View user profile http://jiwang.la/ratu17

7 Re: Perkongsian Blog on Sun Oct 05, 2008 4:41 pm

Borneo


NunukRagang Moderators
NunukRagang Moderators
Wah, dalam diam-diam mayang sudah buat blog. Kenapa tidak kongsi di sini? Kongsi-kongsilah dengan kita di sini mayang.

Saya juga ada blog tetapi malulah nak beri link dia sebab tidak santik bah macam yang becky buat tu.


_________________
Atagak Boros Atagak Kalansanan
View user profile

8 Re: Perkongsian Blog on Sun Oct 05, 2008 4:45 pm

mayangsari


New NR Members
New NR Members
Borneo wrote:Wah, dalam diam-diam mayang sudah buat blog. Kenapa tidak kongsi di sini? Kongsi-kongsilah dengan kita di sini mayang.

Saya juga ada blog tetapi malulah nak beri link dia sebab tidak santik bah macam yang becky buat tu.

blog itu lebih kepada blog peribadi..hehehe..sa sedang buat satu blog lain yg buleh sepa2 akses tapi sa sedang mencari cari akan apa tujuan blog itu dibuat dan macam mana tema blog sa tu nanti..sa belajar sendiri..hehehe..tu la sa harap, sepa sepa sini yang suda sampin tu, sila sila lah beri tunjuk ajar..Sama sama kita bertunjuk ajar kio encik borneo..

View user profile http://jiwang.la/ratu17

9 Re: Perkongsian Blog on Sun Oct 05, 2008 4:51 pm

Borneo


NunukRagang Moderators
NunukRagang Moderators
mayangsari wrote:
Borneo wrote:Wah, dalam diam-diam mayang sudah buat blog. Kenapa tidak kongsi di sini? Kongsi-kongsilah dengan kita di sini mayang.

Saya juga ada blog tetapi malulah nak beri link dia sebab tidak santik bah macam yang becky buat tu.

blog itu lebih kepada blog peribadi..hehehe..sa sedang buat satu blog lain yg buleh sepa2 akses tapi sa sedang mencari cari akan apa tujuan blog itu dibuat dan macam mana tema blog sa tu nanti..sa belajar sendiri..hehehe..tu la sa harap, sepa sepa sini yang suda sampin tu, sila sila lah beri tunjuk ajar..Sama sama kita bertunjuk ajar kio encik borneo..

Ok set. Boleh bah kalau mayang. Kalau mayang perhatikan di bawah laman ni, ada tulisan 'create a free blog'. Klik saja link tu dan ikut arahan seterusnya dan jangan putus asa sehingga berjaya. Saya fikir banyak bah tema yang boleh kita guna untuk blog kita tu. Kalau mayang susah-susah fikir, saya fikir untuk permulaan bolehlah buat yang 'umum' dulu dan lambat laun akan datang juga idea tu apabila 'surf' dalam internet ni. Saya tengok macam yang becky buat blog tu pun ok juga yang bertajuk 'BORNEO' tu.


_________________
Atagak Boros Atagak Kalansanan
View user profile

10 Re: Perkongsian Blog on Sun Oct 05, 2008 5:37 pm

mayangsari


New NR Members
New NR Members
Ok tuan borneo..thanks. blog sa tu sa kasi set utk tidak dipublishkan..heee..sudah siap dibina .cuma saya hanya perlu masukkan bahan saja..thanks again..sa akan cuba masuk mana mana blog kawan2..cari idea..

View user profile http://jiwang.la/ratu17

11 Re: Perkongsian Blog on Sun Oct 05, 2008 5:50 pm

Borneo


NunukRagang Moderators
NunukRagang Moderators
mayangsari wrote:Ok tuan borneo..thanks. blog sa tu sa kasi set utk tidak dipublishkan..heee..sudah siap dibina .cuma saya hanya perlu masukkan bahan saja..thanks again..sa akan cuba masuk mana mana blog kawan2..cari idea..

Cuba tengok yang becky buat memang bagus designnya walaupun dia baru belajar. Saya tengok yang obl buat pun ok juga cuma ada konten yang perlu kenan sensor. Hehehe...


_________________
Atagak Boros Atagak Kalansanan
View user profile

12 Re: Perkongsian Blog on Sun Oct 05, 2008 8:07 pm

mayangsari


New NR Members
New NR Members
Borneo wrote:
mayangsari wrote:Ok tuan borneo..thanks. blog sa tu sa kasi set utk tidak dipublishkan..heee..sudah siap dibina .cuma saya hanya perlu masukkan bahan saja..thanks again..sa akan cuba masuk mana mana blog kawan2..cari idea..

Cuba tengok yang becky buat memang bagus designnya walaupun dia baru belajar. Saya tengok yang obl buat pun ok juga cuma ada konten yang perlu kenan sensor. Hehehe...

actually memang patut kena sensored bah tu kekeke..tapi mungkin dia suda kasi set supaya mana2 bahan berbentuk nudity buleh masuk sana..tapi kalau ni urang suda serius bcakap, susah mo kasi mati point dia tu..macam geng bas sekolah dia juga...
Adeeiiii..ngumpat lagi sa nie encik borneo..

View user profile http://jiwang.la/ratu17

13 Re: Perkongsian Blog on Sun Oct 05, 2008 10:43 pm

Borneo


NunukRagang Moderators
NunukRagang Moderators
mayangsari wrote:
Borneo wrote:
mayangsari wrote:Ok tuan borneo..thanks. blog sa tu sa kasi set utk tidak dipublishkan..heee..sudah siap dibina .cuma saya hanya perlu masukkan bahan saja..thanks again..sa akan cuba masuk mana mana blog kawan2..cari idea..

Cuba tengok yang becky buat memang bagus designnya walaupun dia baru belajar. Saya tengok yang obl buat pun ok juga cuma ada konten yang perlu kena sensor. Hehehe...

actually memang patut kena sensored bah tu kekeke..tapi mungkin dia suda kasi set supaya mana2 bahan berbentuk nudity buleh masuk sana..tapi kalau ni urang suda serius bcakap, susah mo kasi mati point dia tu..macam geng bas sekolah dia juga...
Adeeiiii..ngumpat lagi sa nie encik borneo..

Tidak apa bah mayang. Tidak juga si obl melawat sini tu. Hehehe...( macam memansing-mansing ). clown


_________________
Atagak Boros Atagak Kalansanan
View user profile

14 Re: Perkongsian Blog on Sun Oct 05, 2008 10:46 pm

Borneo


NunukRagang Moderators
NunukRagang Moderators
Off topic: Melihat kereta beetle avatar mu tu, teringat saya bandar Sandakan suatu ketika dulu memang banyak kereta ni yang diubahsuai menjadi kereta klasik yang mewah dan mahal nilainya. Area KK ni ada satu saja bengkel membaiki kereta ni di Penampang baru dimiliki oleh si Jerome.


_________________
Atagak Boros Atagak Kalansanan
View user profile

15 Re: Perkongsian Blog on Sun Oct 05, 2008 11:25 pm

mayangsari


New NR Members
New NR Members
Tidak apa bah mayang. Tidak juga si obl melawat sini tu. Hehehe...( macam memansing-mansing ). clown

kalau sa pancing dia datang tu..tapi belum tau dia mo join atau reply..tenguk cerita juga tu urang tu..paling paling dia pi baca saja post post yg ada...

View user profile http://jiwang.la/ratu17

16 Re: Perkongsian Blog on Tue Oct 07, 2008 12:35 am

Borneo


NunukRagang Moderators
NunukRagang Moderators
Aaikk...bagus kita cerita pasal kereta ni di ruang pitstop. Ok saya akan split post ni dengan topik Kereta klasik, ok ke?


_________________
Atagak Boros Atagak Kalansanan
View user profile

17 Re: Perkongsian Blog on Sun Jan 04, 2009 3:58 pm

frOst_und3rgrOuNd


New NR Members
New NR Members
klu mo buat blog ni ... buat permulaan, korang buli pilih pakai
wordpress or blogger .... tp untuk yg bru mo mula2 blajar bagus pakai
blogger sebab senang sekali .... betul ka tidak shalon ...hehehehehe
...

View user profile http://www.sabahforumer.com

18 Re: Perkongsian Blog on Mon Jan 05, 2009 1:05 am

Borneo


NunukRagang Moderators
NunukRagang Moderators
Mana sudah tuan shalon ni? Very Happy


_________________
Atagak Boros Atagak Kalansanan
View user profile

19 Re: Perkongsian Blog on Mon Jan 05, 2009 8:46 am

frOst_und3rgrOuNd


New NR Members
New NR Members
si shalon pi kedai gunting rambut suda tu kali (Shalon) .. kekekekeke ... jan mare ....

View user profile http://www.sabahforumer.com

20 Re: Perkongsian Blog on Thu Jan 15, 2009 12:21 pm

Borneo


NunukRagang Moderators
NunukRagang Moderators
frOst_und3rgrOuNd wrote:si shalon pi kedai gunting rambut suda tu kali (Shalon) .. kekekekeke ... jan mare ....

...atau beliau sudah bertukar ID kali... Very Happy


_________________
Atagak Boros Atagak Kalansanan
View user profile

21 Re: Perkongsian Blog Today at 3:47 am

Sponsored content


View previous topic View next topic Back to top  Message [Page 1 of 1]

Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum