NUNUK RAGANG, SABAH MALAYSIA ( RED BANYAN TREE )
Sokonglah laman web tempatan Sabah dengan cara mendaftar dan melibatkan diri dalam perbincangan forum Nunuk Ragang ini. Kalau bukan anda siapa lagi yang akan menyokong generasi kini? Bersama kita membina negeri Sabah yang maju dan makmur melalui perbincangan yang positif dan mudah-mudahan mampu meningkatkan minda generasi kini dan akan datang. Admin Nunuk Ragang

Kami adalah komuniti laman web yang prihatin terhadap perkembangan dan pembangunan minda rakyat Sabah secara positif demi generasi kini dan akan datang.


You are not connected. Please login or register

Buat website...

View previous topic View next topic Go down  Message [Page 1 of 1]

1 Buat website... on Sun Jun 15, 2008 12:51 am

rumputt


New NR Members
New NR Members
Terdapat bnyk cara selain guna frontpage n dreamweaver bikin web ni. yg paling mudah guna opensource la mcm web forum ni, joomla, e107, php-nuke n bnyk lg laa..pakai database lg tu. C borneo yg pass brg2 mcm ni..

View user profile http://pitasonline.net

2 Re: Buat website... on Sun Jun 15, 2008 3:12 am

Borneo


NunukRagang Moderators
NunukRagang Moderators
rumputt wrote:Terdapat bnyk cara selain guna frontpage n dreamweaver bikin web ni. yg paling mudah guna opensource la mcm web forum ni, joomla, e107, php-nuke n bnyk lg laa..pakai database lg tu. C borneo yg pass brg2 mcm ni..

Aduiiinna encik rumputt, macam merendah diri pula tuan ni. Saya rasa tuan lebih terer drp saya. Saya berminat dengan pembikinan laman web tuan menggunakan joomla tu. Ada satu masa tu, saya dah download perisian joomla ni tetapi hingga sekarang saya masih belum cuba gunakan dan explore lagi joomla ni.

Oh ya, sebelum saya terlupa, saya nak tanya macam mana tuan rumputt kombinasikan laman web saudara dengan forum tu? Interface forum tuan pun saya tengok menarik dan berbeza drp yang pernah saya tengok. Laughing


_________________
Atagak Boros Atagak Kalansanan
View user profile

3 Re: Buat website... on Sat Sep 06, 2008 1:22 pm

shalon6095


New NR Members
New NR Members
Try guna NVU... mudah saja. Very Happy

http://www.nvu.com/

View user profile http://www.myhpf.co.uk/apply001.asp?Friend=193370

4 Re: Buat website... on Thu Sep 11, 2008 6:52 am

Admin


Admin
Admin
rumputt wrote:Terdapat bnyk cara selain guna frontpage n dreamweaver bikin web ni. yg paling mudah guna opensource la mcm web forum ni, joomla, e107, php-nuke n bnyk lg laa..pakai database lg tu. C borneo yg pass brg2 mcm ni..

Lama sudah encik rumputt tidak melawat laman ini. Laughing

View user profile http://nunukragang.forumotion.net

5 Re: Buat website... on Thu Sep 11, 2008 6:54 am

Admin


Admin
Admin
shalon6095 wrote:Try guna NVU... mudah saja. Very Happy

http://www.nvu.com/

shalon ada laman web sndiri ke?

View user profile http://nunukragang.forumotion.net

6 Re: Buat website... on Thu Sep 11, 2008 6:55 am

Admin


Admin
Admin
Perlu kita ingatkan dri kita bahawa laman web ialah satu tempat yang hidup dan berkesinambungan. Jika lama tidak diupdate, laman tersebut umpama rumah yang tidak berpenghuni dan orang tidak akan suka mengunjunginya lagi.

View user profile http://nunukragang.forumotion.net

7 Re: Buat website... on Thu Sep 11, 2008 11:33 pm

shalon6095


New NR Members
New NR Members
Admin wrote:
shalon6095 wrote:Try guna NVU... mudah saja. Very Happy

http://www.nvu.com/

shalon ada laman web sndiri ke?

ada tp semua hosting percuma. hehe

View user profile http://www.myhpf.co.uk/apply001.asp?Friend=193370

8 Re: Buat website... on Thu Sep 11, 2008 11:48 pm

Borneo


NunukRagang Moderators
NunukRagang Moderators
shalon6095 wrote:
Admin wrote:
shalon6095 wrote:Try guna NVU... mudah saja. Very Happy

http://www.nvu.com/

shalon ada laman web sndiri ke?

ada tp semua hosting percuma. hehe

Ok bah hosting percuma tu shalon. Kebaikan jika kita memiliki laman web berbayar ialah akan meyakinkan klien supaya berurusan dengan kita terutama jika kita berniaga melalui internet. Umpama berniaga di kedai sendiri bah shalon.


_________________
Atagak Boros Atagak Kalansanan
View user profile

9 Re: Buat website... on Sun Jan 04, 2009 3:55 pm

frOst_und3rgrOuNd


New NR Members
New NR Members
joomlah sa suka pakai dulu tp sa convert pi phpbb3 sebab macam lebih menarik...
sa pakai hosting berbayar tuk forum sa LINK.
Anyway ... klu sesiapa yg berminat mo mulakan dengan hosting berbayar ..pastikan suda tahu or at least ada ilmu skit2 di dada pasal php , dan beberapa perkara.
klu tidak , rugi duit korang berbulan2 bayar hosting tp masi juga tu forum / website belum ada.... kekekekeke.

View user profile http://www.sabahforumer.com

10 Re: Buat website... on Mon Jan 05, 2009 12:54 am

Borneo


NunukRagang Moderators
NunukRagang Moderators
frOst_und3rgrOuNd wrote:joomlah sa suka pakai dulu tp sa convert pi phpbb3 sebab macam lebih menarik...
sa pakai hosting berbayar tuk forum sa LINK.
Anyway ... klu sesiapa yg berminat mo mulakan dengan hosting berbayar ..pastikan suda tahu or at least ada ilmu skit2 di dada pasal php , dan beberapa perkara.
klu tidak , rugi duit korang berbulan2 bayar hosting tp masi juga tu forum / website belum ada.... kekekekeke.
Betul tu frost. Kalau kita sudah bayar tetapi laman web belum juga timbul, maka ada sesuatu yang tidak betul. Kita kena rajin juga mendalamai ilmu tentang pembinaan laman web ini. Mesti tahu mana satu perisian yang boleh digunakan.


_________________
Atagak Boros Atagak Kalansanan
View user profile

11 Re: Buat website... on Mon Jan 05, 2009 8:43 am

frOst_und3rgrOuNd


New NR Members
New NR Members
hahahaha .. betul tu Borneo ... korang pikir2lah dulu .... bgitu bah tu kan ....

View user profile http://www.sabahforumer.com

12 Re: Buat website... on Thu Jan 15, 2009 12:36 pm

Borneo


NunukRagang Moderators
NunukRagang Moderators
Mungkin selain daripada tu ada lagi sebab lain mengapa laman yang telah dibayar belum dapat dipublish atau terpapar semasa kita melayarinya.


_________________
Atagak Boros Atagak Kalansanan
View user profile

13 Re: Buat website... Today at 3:22 am

Sponsored content


View previous topic View next topic Back to top  Message [Page 1 of 1]

Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum