NUNUK RAGANG, SABAH MALAYSIA ( RED BANYAN TREE )
Sokonglah laman web tempatan Sabah dengan cara mendaftar dan melibatkan diri dalam perbincangan forum Nunuk Ragang ini. Kalau bukan anda siapa lagi yang akan menyokong generasi kini? Bersama kita membina negeri Sabah yang maju dan makmur melalui perbincangan yang positif dan mudah-mudahan mampu meningkatkan minda generasi kini dan akan datang. Admin Nunuk Ragang

Kami adalah komuniti laman web yang prihatin terhadap perkembangan dan pembangunan minda rakyat Sabah secara positif demi generasi kini dan akan datang.


You are not connected. Please login or register

Lebih Tenaga Dengan Nu-Prep Tongkat Ali | www.herbauntuklelaki.com

Go down  Message [Page 1 of 1]

untuklelakidotnet


Nunuk Ragang Consultant
Nunuk Ragang Consultant
Tongkat Ali NuPrep adalah 100% persedian herba secara tradisional. Ianya disediakan menggunakan cara tradisional untuk mengekalkan keberkesanan khasiatnya dimana persedian secara moden berkemungkinan akan merosakan atau mengurangkan kandungan khasiatnya. Tongkat Ali Nu Prep terdapat dalam 2 saiz:

NuPrepSesetengah herba seperti Tongkat Ali boleh menambahkan Libido (nafsu dan keiginan) tetapi kurang berkesan untuk memberi ketegangan yang sepatutnya. TONGKAT ALI NU PREP dengan Ubi Jaga dan Piper Cubeba boleh melakukan kedua-duanya iaitu menambahkan keinginan dan memberi kekerasan yang diperlukan. Sistem Tenaga terdiri dari Tenaga Badan dan Tenaga Lelaki. Keseimbang di antara kedua-dua tenaga dapat membantu badan untuk berfungsi di tahap optimum dengan: memulihkan tenaga dan kesihatan lelaki, menambah tenaga, membantu melegakan kepenatan fizikal, menguatkan badan dan melancarkan perjalanan darah.Khasiat Tongkat Ali NuPrep 100 BiotropicsMerawat kegagalan erektil.

Meningkatkan libido (nafsu dan keiginan).

Meningkatkan pengeluaran air mani.

Ketegangan lebih lama.

Merawat masalah Prostate.

Membersihkan buah pinggang.

Meningkatkan tenaga dan stamina.Kebaikan Tongkat AliTongkat Ali memiliki keupayaan untuk menghalang dan mengawal penyakit am termasuk yang memudaratkan kesihatan bagi memperoleh keupayaan awet muda, bertenaga dan bersemangat biarpun dimamah usia. Setakat ini, kebaikan yang ditemui dalam akar mujarab ini hanyalah satu permulaan dalam dunia sains moden. Pelbagai kajian dan penyelidikan masih dijalankan oleh beberapa buah badan dan organisasi. Tongkat Ali menawarkan keseimbangan holistik dan meningkatkan semua aspek kehidupan sambil menikmati tahap kesihatan yang lebih menyegarkan. Sejak beberapa tahun lagi, penilaian farmakologi ke atas pelbagai kompaun yang diekstrak daripada tumbuhan ini menunjukkan bahawa Tongkat Ali mempunyai keupayaan antimalaria, antiulser, antihipertensi, antitumor, antiparasitik dan antipiretik. Ia didapati mengurangkan tekanan darah, kandungan gula dalam darah bagi pesakit kencing manis dan merawat rinitis, lelah dan sakit perut.

Prestasi Kecergasan dan Stamina

Penggalak testosteron memberikan seseorang tenaga tambahan untuk terlibat dalam aktiviti sukan yang berpanjangan dan cepat mengembalikan kelesuan otot. Ekstrak Tongkat Ali meningkatkan kekuatan otot (dan saiz) dan terbukti sesuai untuk program latihan kekuatan intensif. Dalam satu kajian yang dilakukan oleh Pemerhati Suplemen dan Nutrisi Sukan Wicked, 50mg standard ekstrak larutan air Tongkat Ali (Eurycoma longifolia) diberikan kepada 30 orang atlet lelaki yang direkrut daripada sebuah acara berbasikal gunung selama 24 jam. Hasilnya, ekstrak ini berjaya mengekalkan tahap kortisol pada kadar normal (rendah) dan testosteron (tinggi). Keadaan testosteron yang tinggi dan kortisol yang rendah menggalakkan pemulihan rasa kelesuan dengan cepat semasa menjalani sukan ketahanan.

Meningkatkan Kadar Tenaga

Tongkat Ali meningkatkan kadar tenaga dan kecergasan (Ismail,SB,2012;Tambi,2009). Satu kajian klinikal yang dijalankan di HUSM membuktikan bahawa berlaku peningkatan fungsi fizikal signifikan dan kecergasan yang ketara justeru menyokong kajian terawal oleh Prof. Ismail Tambi berhubung dengan perkara yang sama. Keputusan ini mempertahankan kegunaan Tongkat Ali sebagai tonik kesihatan dan tenaga. Walaupun tindakan mekanisma masih tidak jelas tetapi satu kajian yang dijalankan di bawah penyeliaan Universiti Kebangsaan Malaysia & FRIM oleh Azimahtol, H.L.P. & Azizol, A.K. (2001)., mendapati bahawa ekstrak akueus E. Longifolia mempengaruhi peningkatan kadar cGMP dan cAMP (pengeluaran tenaga) ke atas korpus kavernus arnab.

Kaya dengan Agen Antioksida

Tongkat Ali merupakan sebuah agen antioksida yang kuat. Kajian yang dijalankan oleh Institusi Penyelidikan Perhutanan Malaysia (FRIM) dan Jabatan Sains Bio-Perubatan, Universiti Kebangsaan Malaysia (UKM) berjaya menemui kandungan SOD (Superoksida dismutase) dalam Tongkat Ali iaitu enzim antioksida yang menghalang radikal bebas yang merbahaya kepada tubuh badan.

Meningkatkan Kesihatan Reproduktif

Baru-baru ini, satu kajian manusia retrospektif dijalankan ke atas 75 orang lelaki dengan masalah ketidaksuburan idiopatik dan hasilnya menunjukkan bahawa rawatan dengan 200mg ekstrak air Tongkat Ali dalam sehari mampu memperbaiki kepekatan sperma dan sperma normal (sihat) masing-masing sebanyak 65% dan 95% (Tambi MIM, kertas Imram MK, 2009).

Go to topMeningkatkan Jisim Otot dan Cepat Membaikpulihkan TisuTongkat Ali turut membantu meningkatkan jisim otot memandangkan ia berkemampuan untuk meningkatkan tahap testosteron. Atas kepentingan tersebut, Tongkat Ali sering menarik perhatian golongan bina badan dan penggiat kecergasan badan bagi menikmati tenaga tambahan. Dalam satu kajian yang dibentangkan pada Persidangan Sukan Antarabangsa Komanwel 2002 yang ke-12, 6 orang lelaki (berusia di antara 28 – 30 tahun) diberikan 50mg ekstrak larutan air Tongkat Ali dan 300mg laktosa sebelum diminta untuk melakukan program latihan ketahanan intensif bagi satu tempoh masa tertentu. Keputusan yang diperolehi menunjukkan suplemen Tongkat Ali menambahkan jisim otot dan meningkatkan penghasilan lemak bebas sewaktu menjalani program latihan rintangan.

Lelaki Dan KecergasanTestosteron merupakan kejadian androgen semula jadi yang paling berpengaruh. Secara kimia, testosteron didapati membantu untuk mempromosikan kesihatan golongan lelaki dengan mengurangkan risiko tekanan darah tinggi dan serangan jantung. Testosteron digunakan untuk merawat hipogonadisme (fungsi gonad yang rendah di kalangan orang lelaki) dan kriptorkidisme (buah zakar yang gagal turun ke dalam skrotum). Tahukah anda bahawa kadar testosteron turun sejajar dengan peningkatan usia? Semua golongan lelaki akan mengalami penurunan kadar testosteron apabila meningkat usia. Sudah tentu ini merupakan proses penuaan semula jadi. Testosteron mencapai tahap tertinggi bermula dari akil baligh hinggalah ke usia 25 tahun dan selepas 30 tahun, tahap testosteron menurun secara progresif pada kadar sekitar 2% setiap tahun. Golongan lelaki dengan kekurangan testosteron mempamerkan simptom-simptom seperti stamina dan nafsu seks yang rendah, depresi, kebimbangan, pertambahan lemak badan, kehilangan jisim otot, keletihan fizikal dan mental serta kelesuan. Penggunaan steroid dan ubat hormon yang lain membantu untuk meningkatkan tahap testosteron secara tiruan tetapi sebaliknya dengan Tongkat Ali. Tongkat Ali meningkatkan kadar hormon lelaki tanpa semua kesan sampingan negatif. Nu Prep Lelaki menggalakkan kadar penghasilan testosteron kepada kuantiti yang lebih tinggi secara beransur-ansur dengan menghantar isyarat kepada hipotalamus dan kelenjar pituitari.

Kajian Klinikal NuPrepNuPrepNuPrep Lelaki yang mengandungi Physta®, ekstrak standard Tongkat Ali, telah menjalani penyelidikan klinikal bagi menentukan kesan terhadap kehidupan berkualiti, tahap hormon, kesuburan, kekuatan dan kesihatan seksual. Antara lainya adalah :Fungsi Fizikal, Kecergasan dan Kesihatan Reproduktif

Meningkatkan Testosterone dan penuaan yang sihat

Kesuburan

Penuaan Lelaki Yang Sihat

Pemberi Tenaga

Penambah Jisim

Mengurangkan Lemak

Menambahkan Otot

Menentang tekanan dan stress

Meningkatkan daya kekuatanSoalan Lazim Tentang NuPrep

S: Mengapa saya berasa pening dan sakit kelapa selepas mengambil Nu Prep Lelaki?

J: Simptom ini dikenali sebagai kesan penyahtoksikan herba dan bersifat sementara. Ia boleh berlaku dalam 4 hari pertama pengambilan produk. Bagaimanapun, ia tidak semestinya berlaku kepada semua pengguna.Banyakkan minum air semasa mengambil Nu Prep Lelaki. Jika simptom-simptom yang dialami berpanjangan selama seminggu, berhenti mengambil produk atau kurangkan dos atau segera berjumpa dengan doktor.

S: Bolehkah saya mengambi l Nu Prep Lelaki jika sedang mengambil preskripsi ubat lain?

J: Boleh tetapi adalah wajar sekiranya berunding dengan doktor anda atau pakar perubatan profesional sebelum mengambil Nu Prep Lelaki.

S: Boleh saya mengambil suplemen nutrisi lain bersama Nu Prep Lelaki?

J: Ya

S: Bolehkah Nu Prep Lelaki menyebabkan pengambilan secara berlebihan?

J: Kami mengesyorkan sebanyak 3 kapsul diambil pada setiap hari. Bagaimanapun, sekiranya tindak balas yang dialami kurang berkesan pada kadar tersebut, anda boleh mengambil dos yang lebih tinggi sehingga mencapai kesan yang dikehendaki. Bukanlah satu perkara yang luar biasa bagi seseorang itu mengambil dos yang lebih tinggi pada peringkat awal sebelum diturunkan kepada dos rendah (umpamanya mengambil 3-4 kapsul dan setelah mencapai kesan yang dikehendaki, kekal dengan 2 kapsul sehari)

S: Saya seorang pesakit kencing manis. Boleh saya mengambil Nu Prep Lelaki?

J: Tiada perkaitan yang bercanggah pernah direkodkan.

S: Pernahkah sebarang kajian toksin atau kesan sampingan dilakukan ke atas Tongkat Ali? Adakah benar bahawa penggunaannya dalam jangka masa panjang boleh menyebabkan pembesaran prostat?

J: Salah satu kajian terawal yang dilakukan ke atas tisu buah zakar manusia menunjukkan bahawa Nu Prep tidak meningkatkan pengeluaran dihidrotestosteron, sejenis hormon yang sekiranya tinggi dalam kepekatan boleh menyebabkan pertambahan saiz prostat. Nu prep meningkatkan pengeluaran testosteron, androstenedion dan DHEA serta selamat bagi kesihatan prostat anda.

S: Bolehkah saya mengambil Nu Prep Lelaki secara berterusan dalam jangka masa panjang atau memberi ruang dalam tempoh pengambilan?

J: Nu Prep berfungsi umpama seorang konduktor dalam orkestra. Kesannya adalah untuk menambahkan keperluan di mana-mana dan pada bila-bila masa sahaja sistem badan memerlukannya untuk bekerja lebih kuat. Saat ia tidak wujud untuk kegunaan badan, kesan penambahan tidak akan berlaku. Itulah hakikatnya dengan badan manusia.

S: Saya menghidapi kencing manis 2, justeru ia menganggu kehidupan seks? Bagaimana Nu Prep Lelaki berfungsi dalam badan saya?

J: Ramuan yang terkandung dalam akar Tongkat Ali telah digunakan oleh nenek moyang kita bagi mendapatkan kekuatan dan tenaga, justeru ia memainkan peranan penting dalam aktiviti fizikal harian. Kini, kita telah berjaya mengekstrak kualiti yang membuktikan kebaikan konsisten tanpa merosakkan sistem imunisasi. Bagaimanapun, Nu Prep Lelaki tidak merawat sebarang penyakit tertentu seperti yang dinyatakan tetapi ia boleh digunakan sebagai suplemen dengan tindakan mengelak dan menambah. Jika anda mengambil Nu Prep Lelaki sebagaimana yang disyorkan, anda akan merasai keletihan berbanding dengan dahulu. Jika anda melakukan senaman tetap, anda dapat melihat kecepatan penurunan tahap gula dan semua ini berlaku disebabkan oleh kesan penambahan tenaga daripada Nu Prep Lelaki. Kebetulan pula, Tongkat Ali diketahui membantu dalam meningkatkan testosteron dan mengawal pertumbuhan hormon (menambahkan tahap pengeluaran sekiranya rendah) dan hormon-hormon lain. Oleh itu, Nu Prep Lelaki bertindak lebih baik sekiranya anda melakukan senaman tetap. Bagaimanapun, Nu Prep Lelaki tidak merawat penyakit mati pucuk.

HARGA : RM160 POSLAJU PERCUMA

CARA PEMBELIAN : Masukkan Wang Ke Dalam Mana-mana Bank di Bawah Ini. Jika anda mempnyai akaun selain MAYBANK dan CIMB, boleh SMS/ WHATAPPS 018- 2073 484 ( Naz ) untuk akaun lain

MAYBANK5624 1450 3962CIMB8600 4719 03* Nama : NOTREXDAME ENTERPRISE

* H/ Phone : 018-2073484 WHATAPPS/SMS/CALL

*Selepas transfer, smskan nama, alamat penuh , nama produk, jumlah wang* dan masa bank in. *http://lelakiwanita.com/index.php/nuprep1http://lelakiwanita.com/index.php/nuprep1http://lelakiwanita.com/index.php/nuprep1

View user profile http://untuklelaki.net

Back to top  Message [Page 1 of 1]

Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum