NUNUK RAGANG, SABAH MALAYSIA ( RED BANYAN TREE )
Sokonglah laman web tempatan Sabah dengan cara mendaftar dan melibatkan diri dalam perbincangan forum Nunuk Ragang ini. Kalau bukan anda siapa lagi yang akan menyokong generasi kini? Bersama kita membina negeri Sabah yang maju dan makmur melalui perbincangan yang positif dan mudah-mudahan mampu meningkatkan minda generasi kini dan akan datang. Admin Nunuk Ragang

Kami adalah komuniti laman web yang prihatin terhadap perkembangan dan pembangunan minda rakyat Sabah secara positif demi generasi kini dan akan datang.


You are not connected. Please login or register

Bukan semua org boleh trading forex.

View previous topic View next topic Go down  Message [Page 1 of 1]

1 Bukan semua org boleh trading forex. on Mon Sep 01, 2008 11:08 pm

shalon6095


New NR Members
New NR Members
Setelah sekian lama saya trading dan jumpa ramai org yg trading forex, bru saya nampak bukan semua org dpt bertahan trading forex. ada yg semangat da mula2, mcm hangat2 tahi ayam tapi pas tu berhenti dan nda muncul2 lagi,. ramai da sy jumpa mcm ..

sy ambil kesimpulan , bukan semua org blh trade forex. Very Happy

salam borneo-

View user profile http://www.myhpf.co.uk/apply001.asp?Friend=193370

2 Re: Bukan semua org boleh trading forex. on Tue Sep 02, 2008 4:46 pm

Borneo


NunukRagang Moderators
NunukRagang Moderators
Apa caranya supaya kita boleh bertahan dalm perniagaan ni shalon? Mesti shalon ada rahsia besar ni macam rahsia Bermuda Triangle tu. Hehehe... Laughing


_________________
Atagak Boros Atagak Kalansanan
View user profile

3 Re: Bukan semua org boleh trading forex. on Wed Sep 03, 2008 9:26 am

sogokualalumpur


New NR Members
New NR Members
shalon6095 wrote:Setelah sekian lama saya trading dan jumpa ramai org yg trading forex, bru saya nampak bukan semua org dpt bertahan trading forex. ada yg semangat da mula2, mcm hangat2 tahi ayam tapi pas tu berhenti dan nda muncul2 lagi,. ramai da sy jumpa mcm ..

sy ambil kesimpulan , bukan semua org blh trade forex. Very Happy

salam borneo-

Betul tu shalon. Saya pernah aktif dengan syarikat ELKEN dan mempunyai jawatan di sana. Satu masalah yang dihadapi ialah kekerapan kenaikan harga produk. Ada satu ketika tu, kenaikan harga produk sehingga berlaku dua kali setahun. Saya hingga rasa kesihan dengan downline saya yang hanya kerja kerani dan menjawat jawatan yang rendah kakitangan kerajaan serta peniaga keci-kecilan. Pada masa tu juga, saya tidak sampai hati menghisap darah kawan-kawan kerana MLM ni based on percentage drp downline. Kita kaya tapi kekayaan diperolehi drp downline yang mengharapkan kekayaan juga.

View user profile

4 Re: Bukan semua org boleh trading forex. on Fri Sep 05, 2008 11:07 pm

shalon6095


New NR Members
New NR Members
Borneo wrote:Apa caranya supaya kita boleh bertahan dalm perniagaan ni shalon? Mesti shalon ada rahsia besar ni macam rahsia Bermuda Triangle tu. Hehehe... Laughing

Borneo, sebenarnya tiada rahsia ba... cuma ini adalah bisnes yg sy pilih selepas 2 tahun mencuba mcm2 bisnes lain. dan skrg sy fokus 100% thdp forex. tu ja. Very Happy

View user profile http://www.myhpf.co.uk/apply001.asp?Friend=193370

5 Re: Bukan semua org boleh trading forex. on Sat Sep 06, 2008 12:08 am

sogokualalumpur


New NR Members
New NR Members
shalon6095 wrote:
Borneo wrote:Apa caranya supaya kita boleh bertahan dalm perniagaan ni shalon? Mesti shalon ada rahsia besar ni macam rahsia Bermuda Triangle tu. Hehehe... Laughing

Borneo, sebenarnya tiada rahsia ba... cuma ini adalah bisnes yg sy pilih selepas 2 tahun mencuba mcm2 bisnes lain. dan skrg sy fokus 100% thdp forex. tu ja. Very Happy

Mesti ada sebab tertentu ni kenapa shalon memberi tumpuan kepada Forex sahaja.

View user profile

6 Re: Bukan semua org boleh trading forex. on Sat Sep 06, 2008 12:41 pm

shalon6095


New NR Members
New NR Members
sogokualalumpur wrote:
shalon6095 wrote:Setelah sekian lama saya trading dan jumpa ramai org yg trading forex, bru saya nampak bukan semua org dpt bertahan trading forex. ada yg semangat da mula2, mcm hangat2 tahi ayam tapi pas tu berhenti dan nda muncul2 lagi,. ramai da sy jumpa mcm ..

sy ambil kesimpulan , bukan semua org blh trade forex. Very Happy

salam borneo-

Betul tu shalon. Saya pernah aktif dengan syarikat ELKEN dan mempunyai jawatan di sana. Satu masalah yang dihadapi ialah kekerapan kenaikan harga produk. Ada satu ketika tu, kenaikan harga produk sehingga berlaku dua kali setahun. Saya hingga rasa kesihan dengan downline saya yang hanya kerja kerani dan menjawat jawatan yang rendah kakitangan kerajaan serta peniaga keci-kecilan. Pada masa tu juga, saya tidak sampai hati menghisap darah kawan-kawan kerana MLM ni based on percentage drp downline. Kita kaya tapi kekayaan diperolehi drp downline yang mengharapkan kekayaan juga.

bila saya baca respon ko bos, sy terfikir yg mlm ni spt memperalatkan org bawah utk jadi kaya. bisnes mcm ni sy tak suka. sbb bg sy, sblm sy buat bisnes tu sy akan pikir baik buruknya secara keseluruhan. jika semuanya ok bru saya buat. dan bisnes forex yg sy buat cuma saya yg tahu dan apa rasanya sama ada susah atau senang. ia tak melibatkan org lain.

View user profile http://www.myhpf.co.uk/apply001.asp?Friend=193370

7 Re: Bukan semua org boleh trading forex. on Sat Sep 06, 2008 12:53 pm

shalon6095


New NR Members
New NR Members
sogokualalumpur wrote:
shalon6095 wrote:
Borneo wrote:Apa caranya supaya kita boleh bertahan dalm perniagaan ni shalon? Mesti shalon ada rahsia besar ni macam rahsia Bermuda Triangle tu. Hehehe... Laughing

Borneo, sebenarnya tiada rahsia ba... cuma ini adalah bisnes yg sy pilih selepas 2 tahun mencuba mcm2 bisnes lain. dan skrg sy fokus 100% thdp forex. tu ja. Very Happy

Mesti ada sebab tertentu ni kenapa shalon memberi tumpuan kepada Forex sahaja.

ya betul tu, apa pun yg kita pilih dan fokus dlm hidup kita, itu kerana ada sebabnya.
tapi sebenarnya ini adalah soal cita2, impian, dan kita mau apa dlm hidup kita. krn sy tahu sya tak hidup 1000 tahun, maka adalah sia2 jika kita tak fokus kpd tujuan kita. kita harus lakukan sesuatu yg membangakan kepada semua keluarga kita. memang byk halangan dan kebosanan, tetapi kalau ko da melangkah tapak pertama, ko akan tahu bertapa bestnya apa yg ko mahyu dlm hidup ko.
saya menghabiskan beberapa tahun membaca buku kejayaan dan cerita2 org berjaya dan org2 gagal. sampai 1 ketika saya berpikir sampai bila saya mahu membaca, dan saya telah mulakan lagkah pertama utk buat bisnes. langkah pertama memang susah, tapi bila da start enjin ko tatap akan terus begerak... sy habis kan mau 2 tahun melakukan dna bereksperimen dgn berbagai2 bisnes... dan last sekali saya jumpa apa yg saya mahu iaitu FOREX.

but, buku robert kyosaki benar2 membuka minda saya, saya membacanya sampai skrg dan mungkin suda dekat ratus kali saya habis baca. heheh

zaman ini, zaman maklumat... sapa cpt tau, dia yg menag, mcm forex... sapa cpt dpt result ekonomi sesebuah negara, maka dia akan dpt entry marrket forex dgn awal dan akan mengaut untung yg besar. so maklumat sangat penting.

tapi, tak tau la KDM ni mau jadi apa... masi sikit yg sedar dan ramai lagi yg tidur dan terperangkap dlm kopompong kehidupan.

bos, sy cadangkan ko baca buku blue ocean strategy
http://www.blueoceanstrategy.com/

... Very Happy

DOWNLOAD PREVIEW----> http://www.ziddu.com/download/2093986/bos_web.pdf.html

View user profile http://www.myhpf.co.uk/apply001.asp?Friend=193370

8 Re: Bukan semua org boleh trading forex. on Thu Sep 11, 2008 1:07 am

karasumbang


NunukRagang Moderators
NunukRagang Moderators
shalon6095 wrote:
sogokualalumpur wrote:
shalon6095 wrote:
Borneo wrote:Apa caranya supaya kita boleh bertahan dalm perniagaan ni shalon? Mesti shalon ada rahsia besar ni macam rahsia Bermuda Triangle tu. Hehehe... Laughing

Borneo, sebenarnya tiada rahsia ba... cuma ini adalah bisnes yg sy pilih selepas 2 tahun mencuba mcm2 bisnes lain. dan skrg sy fokus 100% thdp forex. tu ja. Very Happy

Mesti ada sebab tertentu ni kenapa shalon memberi tumpuan kepada Forex sahaja.

ya betul tu, apa pun yg kita pilih dan fokus dlm hidup kita, itu kerana ada sebabnya.
tapi sebenarnya ini adalah soal cita2, impian, dan kita mau apa dlm hidup kita. krn sy tahu sya tak hidup 1000 tahun, maka adalah sia2 jika kita tak fokus kpd tujuan kita. kita harus lakukan sesuatu yg membangakan kepada semua keluarga kita. memang byk halangan dan kebosanan, tetapi kalau ko da melangkah tapak pertama, ko akan tahu bertapa bestnya apa yg ko mahyu dlm hidup ko.
saya menghabiskan beberapa tahun membaca buku kejayaan dan cerita2 org berjaya dan org2 gagal. sampai 1 ketika saya berpikir sampai bila saya mahu membaca, dan saya telah mulakan lagkah pertama utk buat bisnes. langkah pertama memang susah, tapi bila da start enjin ko tatap akan terus begerak... sy habis kan mau 2 tahun melakukan dna bereksperimen dgn berbagai2 bisnes... dan last sekali saya jumpa apa yg saya mahu iaitu FOREX.

but, buku robert kyosaki benar2 membuka minda saya, saya membacanya sampai skrg dan mungkin suda dekat ratus kali saya habis baca. heheh

zaman ini, zaman maklumat... sapa cpt tau, dia yg menag, mcm forex... sapa cpt dpt result ekonomi sesebuah negara, maka dia akan dpt entry marrket forex dgn awal dan akan mengaut untung yg besar. so maklumat sangat penting.

tapi, tak tau la KDM ni mau jadi apa... masi sikit yg sedar dan ramai lagi yg tidur dan terperangkap dlm kopompong kehidupan.

bos, sy cadangkan ko baca buku blue ocean strategy
http://www.blueoceanstrategy.com/

... Very Happy

DOWNLOAD PREVIEW----> http://www.ziddu.com/download/2093986/bos_web.pdf.html

Bagus nasihat daripada shalon ni. Saya minat dengan buku Blue Ocean Strategy.

View user profile

Sponsored content


View previous topic View next topic Back to top  Message [Page 1 of 1]

Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum