NUNUK RAGANG, SABAH MALAYSIA ( RED BANYAN TREE )
Sokonglah laman web tempatan Sabah dengan cara mendaftar dan melibatkan diri dalam perbincangan forum Nunuk Ragang ini. Kalau bukan anda siapa lagi yang akan menyokong generasi kini? Bersama kita membina negeri Sabah yang maju dan makmur melalui perbincangan yang positif dan mudah-mudahan mampu meningkatkan minda generasi kini dan akan datang. Admin Nunuk Ragang

Kami adalah komuniti laman web yang prihatin terhadap perkembangan dan pembangunan minda rakyat Sabah secara positif demi generasi kini dan akan datang.


You are not connected. Please login or register

Paraivagas Forex Journal

Go to page : 1, 2  Next

View previous topic View next topic Go down  Message [Page 1 of 2]

1 Paraivagas Forex Journal on Tue Sep 30, 2008 12:02 am

paraivagas


New NR Members
New NR Members
Salam kpd semua warga Forum. Saya membuka thread ni
bertujuan untuk berkongsi dengan semua kawan2 disini yang berminat dengan forex
trading. Sebelum tu saya mahu bertanya kepada Admin, adakah sesuai thread yang
saya buka ni? Sekiranya tak sesuai, Tuan Admin buat saja la apa yang patut.
:grin:


Okey saya sebenarnya pun masih belajar dan bukannya pandai
sangat dalam trading forex ini, tetapi saya suka untuk berkongsi idea agar
setiap org atau setiap kawan2 yang berminat dengan forex trading ini mendapat
kebaikan dan juga dapat menambah pengetahuan tentang forex. Memang diluar sana ramai yang hebat2
dalam trading forex ini, jika anda ternampak thread ni bagi para trader yg suda
pro tu...harapan saya agar anda dpt memberi sedikit idea atau berkongsi teknik
trading anda dalam forex. Okey la, saya akan berikan result trading saya di
sini sama ada rugi @ untung. Maka, kita akan dapat melihat dan mencari cara
untuk menambah baik lagi skill dalam bertrading forex.





Ini adalah hasil trading saya pada hari ini.


Trade EU 29/09/2008


Sell Stop=1.4355


TP & SL=30pips


Result= +30Pips :grin:








Trade EU 29/09/2008


Buy=1.4348


TP & SL=30pips


Result= +30Pips Very Happy








Trade EU 29/09/2008


Buy=1.4372


TP & SL=30pips


Result= +30Pips Very Happy








Salam Damai.

View user profile http://www.sabahforex.co.cc

2 Re: Paraivagas Forex Journal on Tue Sep 30, 2008 11:09 pm

paraivagas


New NR Members
New NR Members
Trade EU 30/09/2008
Sell= 1.4323
TP & SL=30pips
Result= +30Pips





Salam Damai Very Happy

View user profile http://www.sabahforex.co.cc

3 Re: Paraivagas Forex Journal on Tue Sep 30, 2008 11:51 pm

karasumbang


NunukRagang Moderators
NunukRagang Moderators
OK bah tu paraivagas. memang sesuai dalam ruangan 'Online Business' bagi thread ini. Semoga perkongsian tuan dapat menggerakkan minda kita semua supaya lebih berfikiran maju dalam hal perniagaan ini.


_________________
...jan sirius bah...
View user profile

4 Re: Paraivagas Forex Journal on Wed Oct 01, 2008 10:52 pm

paraivagas


New NR Members
New NR Members
Trade EU 01/10/2008
Sell= 1.4028
TP & SL=30pips
Result= +30Pips



View user profile http://www.sabahforex.co.cc

5 Re: Paraivagas Forex Journal on Thu Oct 02, 2008 10:09 pm

paraivagas


New NR Members
New NR Members
Trade EU 02/10/2008
Buy= 1.3905
TP & SL=30pips
Result=-30Pips



View user profile http://www.sabahforex.co.cc

6 Re: Paraivagas Forex Journal on Mon Oct 06, 2008 11:31 pm

paraivagas


New NR Members
New NR Members
06/10/2008

NO TRADE TODAY

View user profile http://www.sabahforex.co.cc

7 Re: Paraivagas Forex Journal on Mon Oct 06, 2008 11:36 pm

mayangsari


New NR Members
New NR Members
Ekonomi AMerika sekarang berada dlm keadaan yg tidak menentu..tidak kah ini memberi kesan / effek kepada forex amnya kepada semua saham2 di pasaran dunia?

View user profile http://jiwang.la/ratu17

8 Re: Paraivagas Forex Journal on Tue Oct 07, 2008 12:32 am

Borneo


NunukRagang Moderators
NunukRagang Moderators
Kita harap apa yang berlaku di luar Malaysia tidak menjejaskan ekonomi negara kita. Teringat pula saya satu ketika apabila global mengalami 'economic downturn' Dr M sangat bijak menangani masalah tersbeut hingga pulih dan negara kita merupakan negara yang dipuji oleh antarabangsa kerana berjaya mengatasi masalah tersebut.


_________________
Atagak Boros Atagak Kalansanan
View user profile

9 Re: Paraivagas Forex Journal on Tue Oct 07, 2008 9:26 am

shalon6095


New NR Members
New NR Members
mayangsari wrote:Ekonomi AMerika sekarang berada dlm keadaan yg tidak menentu..tidak kah ini memberi kesan / effek kepada forex amnya kepada semua saham2 di pasaran dunia?

saya juga trade forex mcm si parai ni. baru2 ni US da dpt bantuan usd700billion. bagi kami yg trade forex ini, lebih baik trade forex apabila salah satu negara tu dalam keadaan eko buruk dan negara yg satu lagi dlm keadaan eko yg baik. kerana disana kami senang mengaut untung. pasal saham2 tu sy tak kisah, sbb kami atau sy cuma trade forex. Very Happy

View user profile http://www.myhpf.co.uk/apply001.asp?Friend=193370

10 Re: Paraivagas Forex Journal on Tue Oct 07, 2008 9:36 am

shalon6095


New NR Members
New NR Members
Borneo wrote:Kita harap apa yang berlaku di luar Malaysia tidak menjejaskan ekonomi negara kita. Teringat pula saya satu ketika apabila global mengalami 'economic downturn' Dr M sangat bijak menangani masalah tersbeut hingga pulih dan negara kita merupakan negara yang dipuji oleh antarabangsa kerana berjaya mengatasi masalah tersebut.

kalau mahu nilai ringgit ok, PM kita mesti tetapkan nilai ringgit kita. Very Happy tapi PM skrg nda pandai macam Tun M.

View user profile http://www.myhpf.co.uk/apply001.asp?Friend=193370

11 Re: Paraivagas Forex Journal on Tue Oct 07, 2008 11:22 am

walaitokou


NunukRagang Moderators
NunukRagang Moderators
shalon6095 wrote:
Borneo wrote:Kita harap apa yang berlaku di luar Malaysia tidak menjejaskan ekonomi negara kita. Teringat pula saya satu ketika apabila global mengalami 'economic downturn' Dr M sangat bijak menangani masalah tersbeut hingga pulih dan negara kita merupakan negara yang dipuji oleh antarabangsa kerana berjaya mengatasi masalah tersebut.

kalau mahu nilai ringgit ok, PM kita mesti tetapkan nilai ringgit kita. Very Happy tapi PM skrg nda pandai macam Tun M.

Tambatan matawang ringgit kah maksud shalon tu? Saya sokong kalau macam tu. Inilah sebab ekonomi Malaysia kukuh semasa Tun Daim pegang dulu.

View user profile http://sabah.forumotion.com/

12 Re: Paraivagas Forex Journal on Tue Oct 07, 2008 2:23 pm

paraivagas


New NR Members
New NR Members
07/10/08
Sell EU 1.3503
TP & SL=27PIPS
WIN=+27PIPS

View user profile http://www.sabahforex.co.cc

13 Re: Paraivagas Forex Journal on Tue Oct 07, 2008 2:25 pm

paraivagas


New NR Members
New NR Members
walaitokou wrote:
shalon6095 wrote:
Borneo wrote:Kita harap apa yang berlaku di luar Malaysia tidak menjejaskan ekonomi negara kita. Teringat pula saya satu ketika apabila global mengalami 'economic downturn' Dr M sangat bijak menangani masalah tersbeut hingga pulih dan negara kita merupakan negara yang dipuji oleh antarabangsa kerana berjaya mengatasi masalah tersebut.

kalau mahu nilai ringgit ok, PM kita mesti tetapkan nilai ringgit kita. Very Happy tapi PM skrg nda pandai macam Tun M.

Tambatan matawang ringgit kah maksud shalon tu? Saya sokong kalau macam tu. Inilah sebab ekonomi Malaysia kukuh semasa Tun Daim pegang dulu.

Tambatan matawang ringgit la tu maksud c shalon. Very Happy

View user profile http://www.sabahforex.co.cc

14 Re: Paraivagas Forex Journal on Tue Oct 07, 2008 5:35 pm

paraivagas


New NR Members
New NR Members
07/10/08
Buy EU = 1.3584
TP & SL=30pips
WIN +30PIPS


View user profile http://www.sabahforex.co.cc

15 Re: Paraivagas Forex Journal on Wed Oct 08, 2008 2:03 pm

paraivagas


New NR Members
New NR Members
08/10/08
Buy EU = 1.3597
TP & SL=30pips
WIN +30PIPS



View user profile http://www.sabahforex.co.cc

16 Re: Paraivagas Forex Journal on Wed Oct 08, 2008 2:09 pm

Borneo


NunukRagang Moderators
NunukRagang Moderators
Saya nak menyibuk sedikit tuan paraivagas,...macam mana kita mahu tengok keuntungan yang diperolehi daripada carta di atas tu?


_________________
Atagak Boros Atagak Kalansanan
View user profile

17 Re: Paraivagas Forex Journal on Thu Oct 09, 2008 11:45 pm

paraivagas


New NR Members
New NR Members
09/10/08
Buy EU = 1.3693
TP=10pips, SL=30pips
WIN +10pips


09/10/08
Buy EU = 1.3719
TP=10pips, SL=30pips
WIN +10pips

View user profile http://www.sabahforex.co.cc

18 Re: Paraivagas Forex Journal on Thu Oct 09, 2008 11:53 pm

paraivagas


New NR Members
New NR Members
to borneo.

kalau mahu tingu untung ko tingu yg nombor yg warna hijau. pas tu ujung sekali tu profit. cth profit = usd50.00

paham ka? hehe tak pandai sy kasi terang. Very Happy

View user profile http://www.sabahforex.co.cc

19 Re: Paraivagas Forex Journal on Fri Oct 10, 2008 5:48 pm

paraivagas


New NR Members
New NR Members
10/10/08
Buy EU = 1.3548
TP&SL = 30Pips
WIN +30pips

View user profile http://www.sabahforex.co.cc

20 Re: Paraivagas Forex Journal on Fri Oct 10, 2008 11:07 pm

paraivagas


New NR Members
New NR Members
10/10/08
Sell EU = 1.3566
TP&SL = 30Pips
WIN +30pips









10/10/08
Sell EU = 1.3551
TP&SL = 30Pips
WIN +30pips



View user profile http://www.sabahforex.co.cc

21 Re: Paraivagas Forex Journal on Fri Oct 17, 2008 11:32 pm

paraivagas


New NR Members
New NR Members
17/10/2008
BUY EU 1.3420
TP & SL = 30PIPS
WIN +30PIPS

View user profile http://www.sabahforex.co.cc

22 Re: Paraivagas Forex Journal on Mon Oct 20, 2008 9:29 pm

paraivagas


New NR Members
New NR Members
Trade EU 20-10-2008





View user profile http://www.sabahforex.co.cc

23 Re: Paraivagas Forex Journal on Tue Oct 21, 2008 10:35 am

paraivagas


New NR Members
New NR Members
Berita baik kepada semua kawan2. Broker Insta Forex menawarkan percuma
USD30.00 untuk kita trading forex secara live. Jangan lepaskan peluang
ini, daftar sekarang.


http://secure1.instaforex.com/ms/open-account.aspx

View user profile http://www.sabahforex.co.cc

24 Re: Paraivagas Forex Journal on Tue Oct 21, 2008 9:45 pm

paraivagas


New NR Members
New NR Members
Salam Semua Para Trader Forex.

Ini adalah Hasil trading saya hari ini.

21-10-2008
Trade EU.


Ini hasil trading di Broker Insta Forex, Sy guna free USD30.00... Haha untung 10sen saja. TP=10pips.


Imi hasil trading di Broker Marketiva, Sy guna free USD5.00. Untung 51sen saja. TP=51pips.


Ini hasil trading di Admiral Markets. Untung 30pips saja.

Hari ini sy tak dpt fokus trading. Byk betul kerja lain. Sy harap perkongisan sy ini dpt menarik minat kepada sesiapa sahaja yg berminat utk belajar forex.

Salam Pips Dr Paraivagas...

View user profile http://www.sabahforex.co.cc

25 Re: Paraivagas Forex Journal on Wed Oct 22, 2008 12:38 pm

paraivagas


New NR Members
New NR Members
Selamat pagi semua... ini hasil trading live dan demo di broker marketiva dr jam 9pagi sampai 11.30pagi. :grin: :thumbup1:


View user profile http://www.sabahforex.co.cc

26 Re: Paraivagas Forex Journal Today at 4:37 am

Sponsored content


View previous topic View next topic Back to top  Message [Page 1 of 2]

Go to page : 1, 2  Next

Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum