NUNUK RAGANG, SABAH MALAYSIA ( RED BANYAN TREE )
Sokonglah laman web tempatan Sabah dengan cara mendaftar dan melibatkan diri dalam perbincangan forum Nunuk Ragang ini. Kalau bukan anda siapa lagi yang akan menyokong generasi kini? Bersama kita membina negeri Sabah yang maju dan makmur melalui perbincangan yang positif dan mudah-mudahan mampu meningkatkan minda generasi kini dan akan datang. Admin Nunuk Ragang

Kami adalah komuniti laman web yang prihatin terhadap perkembangan dan pembangunan minda rakyat Sabah secara positif demi generasi kini dan akan datang.


You are not connected. Please login or register

..bah, sa datang sudah nie...

Go to page : 1, 2  Next

View previous topic View next topic Go down  Message [Page 1 of 2]

1 ..bah, sa datang sudah nie... on Sun Oct 05, 2008 4:07 pm

mayangsari


New NR Members
New NR Members
alo alo....salam semua.
sory encik borneo, sa baru mo memperkenalkan diri ni...sa lupa yang sa ada regis sini bah..sa lupa kasi bookmark..
bah, ingat juga encik borneo sama nick sa ...jan kestau durang aahh..malu sa nie..
bah, as wut the admin remind ...fill in these blanks...

Nama / Nickname: panggil sa mayang saja...
Asal: sini sini saja
Bagaimana mengetahui NUNUK RAGANG?: encik borneo bagi link ni
Kepakaran:yang berkaitan dengan perempuan> mengumpat, melawa-lawa( make up),masak, jaga anak dll...
Pekerjaan:kuli kuli orang...


lol!

View user profile http://jiwang.la/ratu17

2 Re: ..bah, sa datang sudah nie... on Sun Oct 05, 2008 4:11 pm

Borneo


NunukRagang Moderators
NunukRagang Moderators
Bah, jumpa lagi di sini. Apa khabar mayangsari? Sihat? Ada pergi berhari raya tempat kawan-kawan?


_________________
Atagak Boros Atagak Kalansanan
View user profile

3 Re: ..bah, sa datang sudah nie... on Sun Oct 05, 2008 4:37 pm

walaitokou


NunukRagang Moderators
NunukRagang Moderators
Hai mayangsari, selamat datang ke NRF. Kedatangan anda sangat-sangar dialu-alukan di sini.

View user profile http://sabah.forumotion.com/

4 Re: ..bah, sa datang sudah nie... on Sun Oct 05, 2008 4:40 pm

mayangsari


New NR Members
New NR Members
Borneo wrote:Bah, jumpa lagi di sini. Apa khabar mayangsari? Sihat? Ada pergi berhari raya tempat kawan-kawan?

terima kasih encik borneo.saya sihat sihat sahaja..yah, saya ada pergi berhari raya ke rumah kawan2..masalahnya, bila balik sa sakit perut.....sebab bila sa makan , sa rasa kenyang pula.sa tenguk kawan2 yg lain buleh tambah 2 -3 kali , tapi perut sa hanya bule menampung sikit saja..rugi ooh kan?

View user profile http://jiwang.la/ratu17

5 Re: ..bah, sa datang sudah nie... on Sun Oct 05, 2008 4:41 pm

mayangsari


New NR Members
New NR Members
walaitokou wrote:Hai mayangsari, selamat datang ke NRF. Kedatangan anda sangat-sangar dialu-alukan di sini.


terima kasih walai @ miau... Razz

View user profile http://jiwang.la/ratu17

6 Re: ..bah, sa datang sudah nie... on Sun Oct 05, 2008 4:45 pm

Borneo


NunukRagang Moderators
NunukRagang Moderators
mayangsari wrote:
Borneo wrote:Bah, jumpa lagi di sini. Apa khabar mayangsari? Sihat? Ada pergi berhari raya tempat kawan-kawan?

terima kasih encik borneo.saya sihat sihat sahaja..yah, saya ada pergi berhari raya ke rumah kawan2..masalahnya, bila balik sa sakit perut.....sebab bila sa makan , sa rasa kenyang pula.sa tenguk kawan2 yg lain buleh tambah 2 -3 kali , tapi perut sa hanya bule menampung sikit saja..rugi ooh kan?

Hehehe...itu menunjukkan mayang masih maintain dan mengekalkan
kerampingan. Baguslah. Susah juga nak turunkan berat kalau terlebih
makan. Laughing


_________________
Atagak Boros Atagak Kalansanan
View user profile

7 Re: ..bah, sa datang sudah nie... on Sun Oct 05, 2008 4:54 pm

walaitokou


NunukRagang Moderators
NunukRagang Moderators
mayangsari wrote:
walaitokou wrote:Hai mayangsari, selamat datang ke NRF. Kedatangan anda sangat-sangar dialu-alukan di sini.


terima kasih walai @ miau... Razz

Masih baru bah NRF ni tapi harap ramai yang mendaftar.

View user profile http://sabah.forumotion.com/

8 Re: ..bah, sa datang sudah nie... on Sun Oct 05, 2008 5:39 pm

mayangsari


New NR Members
New NR Members
Masih baru bah NRF ni tapi harap ramai yang mendaftar.

hehehe...kira newborn kah nie? sa buleh tulung promote bah.. Cool

View user profile http://jiwang.la/ratu17

9 Re: ..bah, sa datang sudah nie... on Sun Oct 05, 2008 5:47 pm

Borneo


NunukRagang Moderators
NunukRagang Moderators
mayangsari wrote:
Masih baru bah NRF ni tapi harap ramai yang mendaftar.

hehehe...kira newborn kah nie? sa buleh tulung promote bah.. Cool

Terima kasih mayang. Inilah yang dinamakan kawan. Very Happy


_________________
Atagak Boros Atagak Kalansanan
View user profile

10 Re: ..bah, sa datang sudah nie... on Sun Oct 05, 2008 6:36 pm

mayangsari


New NR Members
New NR Members
Borneo wrote:
mayangsari wrote:
Masih baru bah NRF ni tapi harap ramai yang mendaftar.

hehehe...kira newborn kah nie? sa buleh tulung promote bah.. Cool

Terima kasih mayang. Inilah yang dinamakan kawan. Very Happy

sama ada durang sudi atau tidak sa udah kasi lekat sama signature sa..harap harap kempen melawat NRF sa menjadi.. memansing mansing bilang si gaman.

View user profile http://jiwang.la/ratu17

11 Re: ..bah, sa datang sudah nie... on Sun Oct 05, 2008 10:12 pm

Borneo


NunukRagang Moderators
NunukRagang Moderators
NRF ni tidaklah secantik ILSF si gaman tu tapi bagus juga kita manfaatkan supaya menjadi bahan rujukan generasi akan datang mengetahui sejarah terkebelakang.


_________________
Atagak Boros Atagak Kalansanan
View user profile

12 Re: ..bah, sa datang sudah nie... on Sun Oct 05, 2008 10:40 pm

mayangsari


New NR Members
New NR Members
Borneo wrote:NRF ni tidaklah secantik ILSF si gaman tu tapi bagus juga kita manfaatkan supaya menjadi bahan rujukan generasi akan datang mengetahui sejarah terkebelakang.

Don't jugde the book by its cover. Ingat itu ( aiseymen..serius kunu sa nie)
cantik itu subjektif..NRF ni pun apa kurang..simple but stylish..sa suka nie warna yg tuan pilih..bekgraun pun ada 'oh holy nite, the stars r brightly shining....."

View user profile http://jiwang.la/ratu17

13 Re: ..bah, sa datang sudah nie... on Sun Oct 05, 2008 10:50 pm

Borneo


NunukRagang Moderators
NunukRagang Moderators
mayangsari wrote:
Borneo wrote:NRF ni tidaklah secantik ILSF si gaman tu tapi bagus juga kita manfaatkan supaya menjadi bahan rujukan generasi akan datang mengetahui sejarah terkebelakang.

Don't jugde the book by its cover. Ingat itu ( aiseymen..serius kunu sa nie)
cantik itu subjektif..NRF ni pun apa kurang..simple but stylish..sa suka nie warna yg tuan pilih..bekgraun pun ada 'oh holy nite, the stars r brightly shining....."

Aduii...malu-malu kusing sudah saya bilang si korrud kena puji ( memansing-mansing si korrud bah ni ) Yalah mayang, yang penting ada yang tersirat disebaliknya. Saya ada lihat satu forum yang hampir mirip bertemakan KDM tetapi tidka banyak di Sabah ini dan kontennya pun berlainan. Keahlian pun banyak.


_________________
Atagak Boros Atagak Kalansanan
View user profile

14 Re: ..bah, sa datang sudah nie... on Sun Oct 05, 2008 11:33 pm

mayangsari


New NR Members
New NR Members
Apakah nama tu forum ? hehehe sa macam pernah masuk satu juga from sabahan punya tapi yg sa terus inda jadi masuk, ada jga penangkusan join sana...bcoz durang olredy dpt ic kan..so kira rakyat juga la....durang berbahas pasal racist...inda sa minat cerita macam tu..sa lupa suda apa nama tu tempat pasal long time ago bah..itupun secara nda sengaja tru search engine

View user profile http://jiwang.la/ratu17

15 Re: ..bah, sa datang sudah nie... on Mon Oct 06, 2008 11:20 am

karasumbang


NunukRagang Moderators
NunukRagang Moderators
Selamat datang ke NRF mayangsari. Semoga anda selesa berada di sini dan kami semua alu-alukan kehadiran mu di sini.


_________________
...jan sirius bah...
View user profile

16 Re: ..bah, sa datang sudah nie... on Mon Oct 06, 2008 10:15 pm

mayangsari


New NR Members
New NR Members
karasumbang wrote:Selamat datang ke NRF mayangsari. Semoga anda selesa berada di sini dan kami semua alu-alukan kehadiran mu di sini.

Terima kasih.. cheers Cool

View user profile http://jiwang.la/ratu17

17 Re: ..bah, sa datang sudah nie... on Tue Oct 07, 2008 1:32 am

korrud


New NR Members
New NR Members
Borneo wrote:NRF ni tidaklah secantik ILSF si gaman tu tapi bagus juga kita manfaatkan supaya menjadi bahan rujukan generasi akan datang mengetahui sejarah terkebelakang.

Si gaman? kan itu si niche punya. confused

View user profile

18 Re: ..bah, sa datang sudah nie... on Tue Oct 07, 2008 1:39 am

korrud


New NR Members
New NR Members
mayangsari wrote:alo alo....salam semua.
sory encik borneo, sa baru mo memperkenalkan diri ni...sa lupa yang sa ada regis sini bah..sa lupa kasi bookmark..
bah, ingat juga encik borneo sama nick sa ...jan kestau durang aahh..malu sa nie..
bah, as wut the admin remind ...fill in these blanks...

Nama / Nickname: panggil sa mayang saja...
Asal: sini sini saja
Bagaimana mengetahui Bestari?: encik borneo bagi link ni
Kepakaran:yang berkaitan dengan perempuan> mengumpat, melawa-lawa( make up),masak, jaga anak dll...
Pekerjaan:kuli kuli orang...


lol!

dia org cakap welcome..saya pun cakap welcome to you juga lah..apa bulih buat.. hihihi..tapi ada satu hal saya tertarik bah.
Kepakaran:yang berkaitan dengan perempuan> mengumpat, melawa-lawa( make up),masak, jaga anak dll...


bermakna sudah ndada san sudah lah jejaka2 di NRF ini?

View user profile

19 Re: ..bah, sa datang sudah nie... on Tue Oct 07, 2008 1:40 am

korrud


New NR Members
New NR Members
Borneo wrote:

Aduii...malu-malu kusing sudah saya bilang si korrud kena puji ( memansing-mansing si korrud bah ni ) Yalah mayang, yang penting ada yang tersirat disebaliknya. Saya ada lihat satu forum yang hampir mirip bertemakan KDM tetapi tidka banyak di Sabah ini dan kontennya pun berlainan. Keahlian pun banyak.

patutlah telinga syaa masam gatal2 saja.

View user profile

20 Re: ..bah, sa datang sudah nie... on Tue Oct 07, 2008 9:45 pm

mayangsari


New NR Members
New NR Members
by korrud Today at 12:39 am
bermakna sudah ndada san sudah lah jejaka2 di NRF ini?

memang teda san tau..sa suda jumpa jejaka yang terhangat di muka bumi ni..( hangat bagi saya lah..bagi urang tidak kali)..kekeke..

Well, thanks for the welcoming..
saya berharap kita dapat berkongsi kongsi idea dan pengetahuan di NFR ini..

View user profile http://jiwang.la/ratu17

21 Re: ..bah, sa datang sudah nie... on Tue Oct 07, 2008 9:52 pm

Borneo


NunukRagang Moderators
NunukRagang Moderators
korrud wrote:
Borneo wrote:

Aduii...malu-malu kusing sudah saya bilang si korrud kena puji ( memansing-mansing si korrud bah ni ) Yalah mayang, yang penting ada yang tersirat disebaliknya. Saya ada lihat satu forum yang hampir mirip bertemakan KDM tetapi tidka banyak di Sabah ini dan kontennya pun berlainan. Keahlian pun banyak.

patutlah telinga syaa masam gatal2 saja.


Hehehe...saya sengaja bah itu memansing-mansing tuan korrud supaya datang dan post sini. Thousand thank you for your interest here my friend! Hehehe...


_________________
Atagak Boros Atagak Kalansanan
View user profile

22 Re: ..bah, sa datang sudah nie... on Wed Oct 08, 2008 12:55 am

korrud


New NR Members
New NR Members
bah lain kali kalau kau mo pansing, pansing saja. saya ndada masalah. saya bulih datang anytime. Very Happy

View user profile

23 Re: ..bah, sa datang sudah nie... on Wed Oct 08, 2008 6:25 am

Borneo


NunukRagang Moderators
NunukRagang Moderators
korrud wrote:bah lain kali kalau kau mo pansing, pansing saja. saya ndada masalah. saya bulih datang anytime. Very Happy

Thank you my friend. You are welcomed anytime here. Hehehe...


_________________
Atagak Boros Atagak Kalansanan
View user profile

24 Re: ..bah, sa datang sudah nie... on Wed Oct 08, 2008 3:55 pm

mayangsari


New NR Members
New NR Members
korrud wrote:bah lain kali kalau kau mo pansing, pansing saja. saya ndada masalah. saya bulih datang anytime. Very Happy

Bah, kasitau kami apa umpan yang ko suka...nanti kami kasi pasang...mo rasa juga itu sentapan dia...nda sama tu sama memancing di laut atau sungai.. Razz
lucu betul ni istilah....memancing mancing..

View user profile http://jiwang.la/ratu17

25 Re: ..bah, sa datang sudah nie... on Thu Oct 09, 2008 8:06 pm

korrud


New NR Members
New NR Members
ada masa saya ini ndak payah pakai umpan klu mo pansing.. tapi ada masanya..klu setakat ikan bilis saya ndak pandang! bg free pun tidak mo..kalau bukan umpan termasuk dalam kategori top 5 punya..ndak payah lah.. hehehehhe.. Very Happy

View user profile

Sponsored content


View previous topic View next topic Back to top  Message [Page 1 of 2]

Go to page : 1, 2  Next

Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum