NUNUK RAGANG, SABAH MALAYSIA ( RED BANYAN TREE )
Sokonglah laman web tempatan Sabah dengan cara mendaftar dan melibatkan diri dalam perbincangan forum Nunuk Ragang ini. Kalau bukan anda siapa lagi yang akan menyokong generasi kini? Bersama kita membina negeri Sabah yang maju dan makmur melalui perbincangan yang positif dan mudah-mudahan mampu meningkatkan minda generasi kini dan akan datang. Admin Nunuk Ragang

Kami adalah komuniti laman web yang prihatin terhadap perkembangan dan pembangunan minda rakyat Sabah secara positif demi generasi kini dan akan datang.


You are not connected. Please login or register

Carmen Soo...international superstar in the making...Kahit Isang Saglit

View previous topic View next topic Go down  Message [Page 1 of 1]

Borneo


NunukRagang Moderators
NunukRagang Moderators
Akan ditayangkan tidak lama lagi filem kerjasama Filipina dan Malaysia ini yang dijangka akan hits seperti filem Jericho dan Kristine Hermosa sebelum ini.



Last edited by Borneo on Sun Oct 05, 2008 6:11 pm; edited 2 times in total


_________________
Atagak Boros Atagak Kalansanan
View user profile

mayangsari


New NR Members
New NR Members
Borneo wrote:

Akan ditayangkan tidak lama lagi filem kerjasama Filipina dan Malaysia ini yang dijangka akan hits seperti filem Jericho dan Kristine Hermosa sebelum ini.

rasa yg encik borneo kasi tu dia punya embed bah tu..tapi tuan mungkin tidak kasi paste masuk sana video..so yg keluar cuma link embed...sa suda tunggu lama sikit memang nda keluar..nda buleh klik lagi..kekekeke...
sa guna laptop nie..

View user profile http://jiwang.la/ratu17

Borneo


NunukRagang Moderators
NunukRagang Moderators
Name: Carmen Soo
Nationality: Malaysian
Ethnicity: Chinese
Date of birth: 13 October 1977
Place of birth: Ipoh
HomeTown: Petaling Jaya, Selangor
Height: 160 cm
Weight: Unknown
Vitals: B-79cm W-62.5cm H-89cm
Zodiac sign: Libra
Education: Bachelor in Business Management
Languages spoken: English, Malay & Cantonese
Marital Status: Single
Hair: Black
Eyes: Dark Brown
Hobbies: Dancing, Singing, Yoga
Career: Modelling


_________________
Atagak Boros Atagak Kalansanan
View user profile

Borneo


NunukRagang Moderators
NunukRagang Moderators
mayangsari wrote:
Borneo wrote:

Akan ditayangkan tidak lama lagi filem kerjasama Filipina dan Malaysia ini yang dijangka akan hits seperti filem Jericho dan Kristine Hermosa sebelum ini.

rasa yg encik borneo kasi tu dia punya embed bah tu..tapi tuan mungkin tidak kasi paste masuk sana video..so yg keluar cuma link embed...sa suda tunggu lama sikit memang nda keluar..nda buleh klik lagi..kekekeke...
sa guna laptop nie..

Saya dah paste semula embed tu. Harap oklah tu. Dalam laptop saya ni ok je. Ada laptop yang tak boleh baca kerana belum install flash player. Sebab tulah dia baca link saja tu. Anyway, harap ok sudah.


_________________
Atagak Boros Atagak Kalansanan
View user profile

Borneo


NunukRagang Moderators
NunukRagang Moderators
Carmen Soo Wai Mun (simplified Chinese: 苏慧敏; traditional Chinese: 蘇慧敏) is a Malaysian Chinese fashion model and actress.


Biography

At the age of 17, Soo ventured into modeling and left Malaysia at the age of 20 for Hong Kong, to pursue her modeling career.

At 160cm tall, her petite size is not conducive to catwalk modelling,
hence most of her shoots tend to be print and television
commercials.[1] However, she has had quite a lot of success within that
area, gracing many local magazine covers such as NewMan, V Mag, NewTide
and NuYou. She also has been recruited as the spokesperson for
international watch brand Longines, along with Malaysian theatre
personality Paula Malai Ali.[2]

Soo landed herself a minor acting role in a Jackie Chan movie entitled
'Gorgeous' alongside with Shu Qi and later on played the leading
actress in Aaron Kwok's musical special.[3]

Her latest appearance was a stage play entitled 'The Girl from Ipoh'
and a Celcom advertisement with Singaporean singer, JJ Lin. She owns a
boutique named 'Kushi' located in Bangsar. Her most recent acting role
is in Trio & a Bed, where she is one of the three female leads,
together with Amber Chia & Annabelle Kong. The show also stars
three other male counterparts as their various and overlapping love
interests - Daniel Tan, Jeffery Chong and Danny Wan.

Soo currently resides in Petaling Jaya with her family.

Carmen is also a well-known model in Singapore.

Carmen is also doing a soap with Philippine actor Jericho Rosales to be aired in the Philippines (ABS-CBN) and Malaysia.


Trivia

* Soo holds a Bachelor's Degree in Business Management.
* Soo is 1/2 malaysian, 1/2 chinese, and 1/4 british.



Appearances

Commercials

1. Biore (tv commercial)
2. Celcom (tv)
3. Diamond & Platinum
4. Longines
5. Lux (tv)

Film

1. The 3rd Generation (movie with Nicholas Teo and Amber Chia)
2. Baik Punya Cilok (Malay movie)
3. Visits (horror movie)

Stage

* The Girl from Ipoh (stage play)
* Rose Rose I Love You (stage play)

Television

* Kahit Isang Saglit
* Trio And A Bed (interactive drama)
* Ghost (Drama/ Mystery)


_________________
Atagak Boros Atagak Kalansanan
View user profile

mayangsari


New NR Members
New NR Members
Zodiac sign: Libra

Memang patut pun dia artis..biasanya org berbintang libra ni menonjol dlm bidang seni dan bakat..ramai kawan, mudah bersahabat, toleransi dan suka berjenaka..

View user profile http://jiwang.la/ratu17

Borneo


NunukRagang Moderators
NunukRagang Moderators


_________________
Atagak Boros Atagak Kalansanan
View user profile

Borneo


NunukRagang Moderators
NunukRagang Moderators
mayangsari wrote:
Zodiac sign: Libra

Memang patut pun dia artis..biasanya org berbintang libra ni menonjol dlm bidang seni dan bakat..ramai kawan, mudah bersahabat, toleransi dan suka berjenaka..

Ya ke? Tak perasan pula saya. Saya tengok pun memang berbakat tinggi Carmen Soo ni dan kelebihannya ia boleh berbahasa Inggeris dengan fasih.


_________________
Atagak Boros Atagak Kalansanan
View user profile

Borneo


NunukRagang Moderators
NunukRagang Moderators


_________________
Atagak Boros Atagak Kalansanan
View user profile

Borneo


NunukRagang Moderators
NunukRagang Moderators


_________________
Atagak Boros Atagak Kalansanan
View user profile

Borneo


NunukRagang Moderators
NunukRagang Moderators


_________________
Atagak Boros Atagak Kalansanan
View user profile

sogokualalumpur


New NR Members
New NR Members
This is going to be a hit on the screen soon:

http://www.youtube.com/watch?v=ImV8WFn06t8

View user profile

sogokualalumpur


New NR Members
New NR Members
KIS trailer 1:

http://www.youtube.com/watch?v=mBt3R6Ozo9g&feature=related

View user profile

Borneo


NunukRagang Moderators
NunukRagang Moderators
Ini perbualan saya dengan peminat KIS di Filipina:



http://www.pinoyexchange.com/forums/showthread.php?p=30140090#post30140090


_________________
Atagak Boros Atagak Kalansanan
View user profile

Sponsored content


View previous topic View next topic Back to top  Message [Page 1 of 1]

Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum