NUNUK RAGANG, SABAH MALAYSIA ( RED BANYAN TREE )
Sokonglah laman web tempatan Sabah dengan cara mendaftar dan melibatkan diri dalam perbincangan forum Nunuk Ragang ini. Kalau bukan anda siapa lagi yang akan menyokong generasi kini? Bersama kita membina negeri Sabah yang maju dan makmur melalui perbincangan yang positif dan mudah-mudahan mampu meningkatkan minda generasi kini dan akan datang. Admin Nunuk Ragang

Kami adalah komuniti laman web yang prihatin terhadap perkembangan dan pembangunan minda rakyat Sabah secara positif demi generasi kini dan akan datang.


You are not connected. Please login or register

Kereta Klasik

View previous topic View next topic Go down  Message [Page 1 of 1]

1 Re: Kereta Klasik on Sun Oct 05, 2008 11:29 pm

mayangsari


New NR Members
New NR Members
Borneo wrote:Off topic: Melihat kereta beetle avatar mu tu, teringat saya bandar Sandakan suatu ketika dulu memang banyak kereta ni yang diubahsuai menjadi kereta klasik yang mewah dan mahal nilainya. Area KK ni ada satu saja bengkel membaiki kereta ni di Penampang baru dimiliki oleh si Jerome.

Ni antara pic yg sa kasi masuk sana blog sa..kereta impian sa bah ni...kalau sa tidak dapat ni pun, dapat tu mini austin pun jadiklah..sa berdoa doa agar ada orang kasi waris sa tu kereta klasik rolls royce thn 60'an... Cool
dlm blog sa tu sa kasi masuk semua kereta2 yg sa suka..kekeke

View user profile http://jiwang.la/ratu17

2 Re: Kereta Klasik on Tue Oct 07, 2008 12:42 am

Borneo


NunukRagang Moderators
NunukRagang Moderators
Saya cadangkan kalau boleh mayang post sini juga koleksi gambar kereta klasik yang mayang ada, macam mana? Saya akan cuba gambar kereta mini austin yang saya katakan di SBF dulu tu dan akan post di sini.


_________________
Atagak Boros Atagak Kalansanan
View user profile

3 Re: Kereta Klasik on Tue Oct 07, 2008 9:49 pm

mayangsari


New NR Members
New NR Members
Borneo wrote:Saya cadangkan kalau boleh mayang post sini juga koleksi gambar kereta klasik yang mayang ada, macam mana? Saya akan cuba gambar kereta mini austin yang saya katakan di SBF dulu tu dan akan post di sini.

syyyyhhhhh..diam diam encik Borneo...sa mo p berhijrah sini bah..nanti durang tau sa sepa sana.. Cool

View user profile http://jiwang.la/ratu17

4 Re: Kereta Klasik on Tue Oct 07, 2008 9:54 pm

Borneo


NunukRagang Moderators
NunukRagang Moderators
mayangsari wrote:
Borneo wrote:Saya cadangkan kalau boleh mayang post sini juga koleksi gambar kereta klasik yang mayang ada, macam mana? Saya akan cuba gambar kereta mini austin yang saya katakan di SBF dulu tu dan akan post di sini.

syyyyhhhhh..diam diam encik Borneo...sa mo p berhijrah sini bah..nanti durang tau sa sepa sana.. Cool


Oooops scratch ...ya kan. Hehehe... Very Happy


_________________
Atagak Boros Atagak Kalansanan
View user profile

5 Re: Kereta Klasik on Wed Oct 08, 2008 12:26 am

sogokualalumpur


New NR Members
New NR Members

View user profile

6 Re: Kereta Klasik on Wed Oct 08, 2008 12:30 am

sogokualalumpur


New NR Members
New NR Members

View user profile

7 Re: Kereta Klasik on Wed Oct 08, 2008 12:36 am

sogokualalumpur


New NR Members
New NR Members

View user profile

8 Re: Kereta Klasik on Wed Oct 08, 2008 2:05 pm

Borneo


NunukRagang Moderators
NunukRagang Moderators
sogokualalumpur wrote:

Wow! Ini kereta untuk bersiar-siar tetapi mungkin harganya agak mahal melihat kepada designnya yang mungkin telah diubahsuai.


_________________
Atagak Boros Atagak Kalansanan
View user profile

9 Re: Kereta Klasik on Wed Oct 08, 2008 2:07 pm

Borneo


NunukRagang Moderators
NunukRagang Moderators
sogokualalumpur wrote:

Corak cat dan fesyen kereta ini mencerminkan seseorang yang 'rugged' tetapi masih lagi bersikap berhati-hati dan prihatin memandangkan kereta tersebut berkilat saja tu.


_________________
Atagak Boros Atagak Kalansanan
View user profile

10 Re: Kereta Klasik on Wed Oct 08, 2008 8:44 pm

karasumbang


NunukRagang Moderators
NunukRagang Moderators
Borneo wrote:
sogokualalumpur wrote:

Corak cat dan fesyen kereta ini mencerminkan seseorang yang 'rugged' tetapi masih lagi bersikap berhati-hati dan prihatin memandangkan kereta tersebut berkilat saja tu.

Ya betul. Ini mesti lelaki pemilik kereta ini kerana mana mungkin perempuan suka corak cat begini garang. Betul tak mayangsari?

View user profile

11 Re: Kereta Klasik on Wed Oct 08, 2008 10:09 pm

mayangsari


New NR Members
New NR Members
Ya betul. Ini mesti lelaki pemilik kereta ini kerana mana mungkin perempuan suka corak cat begini garang. Betul tak mayangsari?

tidaK betul juga...ikut keperibadian seseorang bah tu..
kalau sa mo buat corak airbrush di kereta sa , sa x la mau yg kelihatan ladies sangat.( berbunga2...) warna kereta di atas memang cantik, dan sa memang suka warna merah...lawa bah..lebih lagi kalau body tu kereta berkilat..kalau cat di atas warna hitam, kemudian warna dia pula merah orange..lagi lawa..

View user profile http://jiwang.la/ratu17

12 Re: Kereta Klasik on Thu Oct 09, 2008 12:26 am

mayangsari


New NR Members
New NR Members
sa suka rim yang jenis halus punya spoke....tapi besanya..kereta2 mcm mercedes saja guna ni punya rim..macam rim motosikal kan?
sa suka tengok kereta yg lampu dia jenis timbul mcm mata froggy...kalau sa ada ni kereta, sa bawa jalan2 saturang nie..nda sa kasi naik orang..rosak karang...( kedekut nie)


View user profile http://jiwang.la/ratu17

13 Re: Kereta Klasik on Thu Oct 09, 2008 12:45 am

mayangsari


New NR Members
New NR Members


Ni generasi baru VW...sa punya kereta impian...bila tau harga kereta ni suku juta..macam sa rasa tinggal kenangan saja laa nie kereta ni. Cool

View user profile http://jiwang.la/ratu17

14 Re: Kereta Klasik on Thu Oct 09, 2008 9:59 pm

mayangsari


New NR Members
New NR Members

View user profile http://jiwang.la/ratu17

15 Re: Kereta Klasik on Thu Oct 09, 2008 10:04 pm

mayangsari


New NR Members
New NR Members

View user profile http://jiwang.la/ratu17

16 Re: Kereta Klasik on Thu Oct 09, 2008 11:18 pm

aramaiti69


New NR Members
New NR Members
mayangsari wrote:

Macam kapalterbang pula kereta sebelah kanan atas tu. Tidak mudah terbalik kereta tu?

View user profile http://www.aramaiti.com/

17 Re: Kereta Klasik on Fri Oct 10, 2008 9:20 am

mayangsari


New NR Members
New NR Members
hehehehe...entah la ramaiti..macam kereta yng mr.bean selalu langgar dlm siri mr.bean animated tu di disney channel...tu pun 3 tayar juga kereta tu...kereta mr. bean tu pun lawa bah kalau suda kena pimped...

View user profile http://jiwang.la/ratu17

18 Re: Kereta Klasik Today at 2:07 am

Sponsored content


View previous topic View next topic Back to top  Message [Page 1 of 1]

Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum